Медицински сестри от детските градини в Петрич се включват в битката с COVID-19

Приключиха срещите между ръководството на община Петрич и медицинските сестри от детското и училищно здравеопазване. Постигнато е взаимно съгласие за оказване на подкрепа от страна на медицинските специалисти в работата на МБАЛ „Югозападна болница“ – база Петрич и социалните звена, работещи в общината.

Шест медицински сестри са изявили желание да помагат на своите колеги в болницата, пет медицински сестри ще работят в дежурната група за децата на медицинските специалисти в ДГ „Слънце“, три медицински сестри се пренасочват да помагат в Дневен център „Надежда“, две в Преходно жилище, две в Център за настаняване от семеен тип– Петрич, две медицински сестри в Център за настаняване от семеен тип – Първомай и една медицинска сестра в Дневен център „Слънце“. Една част от медицинските сестри, работещи в детското и училищно здравеопазване, са в болничен.

Кметът на общината Димитър Бръчков изрази своята благодарност за отзивчивостта, високия професионализъм и съпричастност. на медицинските сестри. Той призова вички към отговорност, защото само така ще подкрепят медиците в борбата с Ковид 19.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене