Топ Преса разкри първа: Георги Юруков се връща в листата на БСП

Бившият министър на отбраната Ангел Найденов ще води червената листа във Варна, а бизнесменът и бивш депутат Петър Кънев – в Бургас. Това най-вероятно ще бъде последното решение, на което ще се спрат в БСП, подреждайки водачите на кандидат-депутатските листи.

Националният съвет на партията се събира днес, за да ги одобри. Найденов поема Варна заради конфликтите в организацията на БСП там, довели до отстраняването на водачите Борислав Гуцанов и Красимир Янков от Изпълнителното бюро. На неговото място в Перник се очаква да бъде Валери Жаблянов. Водачи в трите софийски района ще са Жельо Бойчев, Стефан Данаилов и Михаил Миков. Лидерът Миков ще запази първото място и във Видин, откъдето е депутат от 1997 г., информира в. Труд.

георги юруков В Пловдив-област социалистите ще заложат на зам.-председателя си Димитър Дъбов. Той вероятно ще води и в Шумен. Във Враца се връща дългогодишният водач на листата там Георги Божинов. Янаки Стоилов, който представляваше врачани досега, най-вероятно ще води в Русе. Очаква се той отново да бъде в две листи, но ще е втори в 25-и софийски район.

В София-област червените кандидати се очаква да води Корнелия Нинова (втори може да е Кирил Добрев), в Търговище – Явор Куюмджиев, в Ловеч – Димитър Горов, във Велико Търново – Мариана Бояджиева, в Габрово – Йордан Стойков, в Кърджали – Милко Багдасаров, в Смолян – Дора Янкова, в Кюстендил – Мая Манолова, в Ямбол – Атанас Мерджанов, в Благоевград – Георги Юруков, в Плевен – Румен Гечев, в Силистра – Антон Кутев. Бившите министри Кристиан Вигенин и Драгомир Стойнев вероятно ще са водачи в Пазарджик и в Хасково.

Версията за Георги Юруков и вливането му в листата за кандидат депутати на БСП отново я пуснахме в средата на юли още. Вижда се Топ Преса има лостовете да разкрива достоверно и правилно. Никой не може да ни го отрече. Доказателството тук..

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене