Заведенията са затворени – барбекютата са пълни!

Трети ден частичен логдаун в България и в Неврокопско, а коментарите и апелите до нашата редакция не спират. Една част наши читатели ни молят да подкрепим действията на правителството и да насърчаваме нашите читатели да спазват мерките, друга част стил „Доцент Мангъров“ искат да се пропагандира „Пълната Свобода“ .

Има и една част от хората, които задават наистина логични въпроси, свързани с така предприетите мерки. Един от тях например, да се постави публично въпроса – какъв е смисъл да се затворят заведенията, когато хората се събират на тълпи по 20 – 30 а на места по 40 – 50 човека в домашни механи и така наречените градински барбекюта?

Въпросът не цели сега да има акция срещу домашните събирания а да се търси логика на всичките тези усилия които държавата пази да ни предпази от заразата. Когато хората искат да се събират да ядат и пият, да пеят и танцуват – затварянето на заведенията няма да ги спре. Липсата на доверие към управляващите и конкретно към ЩАБА не е по вина на хората а по вина на тези, които не са им спечелили доверието. Напълно логично е една част от читателите на Топ Преса, да си мислят че специалистите просто виждат че епидемията следва своя нормален хор, след въпросният ПИК следва затишие и наложиха точно тогава мерки, за да кажат ето благодарение на мерките бройките паднаха. Вие как мислите уважаеми читатели? Споделете долу в коментарите:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене