ПП „Републиканци за България“ определи експертите отговарящи за секторните политики

След провеждане на първото заседание на Изпълнителния съвет на ПП „Републиканци за България“ вече са определени и лицата, които ще отговарят за секторните политики. Сред тях всеки един е експерт в областта, за която ще отговаря и развива занапред.

Проф. Румен Кънчев, сектор „Национална и международна сигурност”

Професор Румен Кънчев преподава „Теория на международните отношения”, „Геополитика”, „Теория на международната сигурност” и др.

Работил е в Министерство на отбраната като началник на Центъра за стратегически анализи и като заместник-министър на отбраната; в Народното събрание като съветник на председателя на НС; в Министерски съвет като главен съветник в Съвета по сигурността.

Специализирал е в Центъра за стратегически и международни изследвания („Фулбрайт”, Вашингтон), в Колежа на НАТО по отбраната (Рим) и други.

Доцент д-р Климент Найденов, сектор „Устойчиво развитие на регионите”

Доц. д-р Климент Найденов е преподавател и изследовател в СУ „Св. Климент Охридски“. Професионалният му опит е над 15 години. Ръководил е катедра „Регионално развитие“ в Геолого-географски факултет на СУ. Ръководител е на бакалавърската програма „Регионално развитие и политика“, създател и ръководител на докторската програма „Регионално развитие“. Успешно развива магистърските програми „Управление на човешките ресурси“ и „Регионална сигурност“.

Д-р Севдалин Куцаров, сектор „Здравеопазване”

Кардиохируг с почти 30 години опит в областта. Има придобити 2 специалности,  защитена  магистратура по обществено здраве и здравен мениджмънт. Специализирал и работил по покана на една от най-авторитетните Японски  правителствени организации в  кардиохирургичен център в Осака, Япония.

Участвал в създаването на една от водещите кардиохирургични клиники в страната. Множество участия в Европейски и световни форуми.

Д-р Иван Анчев, сектор „Политики към Българите в чужбина”

Магистър по политология от СУ „Св. Климент Охридски”, доктор по национална сигурност. В продължение на повече от две десетилетия работи последователно в Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи на Република България. От септември 2016 г. до септември 2020 г. е Генерален консул на Република България в Чикаго с район на отговорност Средния Запад на Съединените щати.

Иван Анчев има и предишни мандати в българското посолство във Вашингтон (САЩ) с професионални отговорности, разпростиращи се и върху Канада и Мексико.

Адвокат Диан Иванов и д-р Борис Велев, сектор „Правосъдие”

Диан Иванов е завършил Юридически факултет на Софийски Университет.

Управлява успешно Адвокатско дружество с офиси в София и Варна. Специалист в областта на административното и застрахователното право.

Член на International Bar Association – най-голямата адвокатска асоциация в света. Член на International Advisory Experts. Участвал в множество международни правни конференции. Автор на публикации и статии на правна тематика, включително и в международни издания –  ICLG, IBA Real estate Committee Newsletter и други.

Д-р Борис Велев завършва право в Хумболт Университет Берлин през 2005 г. От 2006 г. работи като юрист в редица предприсъединителни проекти на

Европейския съюз с България в сферата на правосъдието. От 2008 г. е адвокат, вписан в Софийска адвокатска колегия. От 2010 г. до 2014 г. е докторант във Фридрих-Александър Университет Ерланген-Нюрнберг, като през 2014 г. защитава докторска дисертация на  тема: „Отнемане на имущество, придобито чрез незаконна дейност, в полза  на държавата“.

Иван Станев, сектор „Електронно управление“

Експерт в сферата на софтуерните системи и предприемач със значителен опит в разработката и администрирането на бизнес процеси и електронни услуги както в частния, така и в публичния сектор.

Завършил международни икономически отношения във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, специализирал международни финанси и отличен със сертификат от Mansoura University.

Допълнителни квалификации и сертификати в сферата на киберсигурността и управлението на проекти от ISC и Project Management institute САЩ. Над 10 години опит в разработката и внедряването на системи в сферата на електронното управление, както и във внедряването на иновативни системи и технологии в сферата на транспорта, земеделието, здравеопазването, публичната администрация и трансграничното сътрудничество, включително и при управлението на международни проекти, в качеството си на Site Lead за България към проект Civitas 2010-2012г.

Христо Казанджиев, сектор „Енергетика и природни ресурси”

Инж. Христо Казанджиев е магистър от Университета по минно дело и геология, гр. София, с квалификация инженер по търсене и проучване на нефт и природен газ.

С над 20-годишен опит в сферата на петролните проучвания в България, Либия и Сирия, покриващ целия спектър от дейности. С повече от 20 години опит в сферата на предоставяне на права за търсене, проучване и добив на енергийни и минерални ресурси (предоставяне на лицензии и концесии) и управление на дейностите, свързани с тях и с над 12 години опит в сферата на преноса, доставките и разпределението на природен газ.

Христо Казанджиев е бивш директор енергийни ресурси и подземни богатсва в Министерство на икономиката и енергетиката.  С над 40-годишен опит в сферата на нефта и природния газ. Консултант на свободна практика-енергетика и подземни богатства. Независим енергиен консултант и член на Българския енергиен и минен форум.

Стефан Дойкин, сектор „Финанси и управление на средства от ЕС”

Стефан Дойкин е работил като финансов съветник към Европейската комисия (Брюксел), консултант към Световна банка (Вашингтон), експерт по финансови инструменти и настоящ финансов консултант в областта на алтернативните инвестиции – частни капитали, хедж фондове и институционални инвеститори.

Завършил специализация по лидерство и развитие в Института за държавна администрация „Джон Кенеди“ в Харвардския университет, магистратура по финанси в Лондонското училище по икономика и политика, бакалавър по бизнес и финансов мениджмънт в Манчестър. Докторант по икономика, дигитална трансформация и финансови услуги.

Д-р Асен Ангелов, сектор „Пазар на труда и социални политики“

Асен Ангелов е доктор по икономика с научна специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка” (Финанси), темата на дисертацията му е „Финансово-икономическа оценка на преките инвестиции от Европейските структурни фондове на пазара на труда в България”. Завършил Университета за национално и световно стопанство – София, Нов български университет – София и Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. Придобил е квалификации чрез обучение в редица национални, европейски и международни институции като Обучителния център на Европейския съюз в Брюксел, Европейската служба за борба с измамите – OLAF, Международното бюро по труда, Програмата на ООН за развитие и др. Специализирал е финансов мениджмънт и анализ в Делауерски университет в САЩ.

В периода 2005-2010 г. д-р Ангелов е заемал ръководни длъжности в Агенцията по заетостта като началник сектор „Предприсъединителни фондове“, началник на отдел „Програми и проекти“ и административен секретар на Държавен фонд „Земеделие“. От 2013 до 2015 г. е изпълнителен директор на Агенцията по заетостта.

Преподавал е в университети като Университета за национално и световно стопанство, Университет по библиотекознание и информационни технологии и Софийски университет. В момента преподава и координира икономическия екип на програма „Църковен мениджмънт“ в Богословски факултет на Софийски университет.

Работил е като нещатен експерт към 40-ото Народно събрание на Република България в областта на синхронизацията и адаптацията на българското законодателство спрямо европейските директиви и евроинтеграционните процеси. Съветник е на постоянната Комисия по труда, социалната и демографска политика при 44-то Народното събрание на РБ.

Чавдар Маринов, сектор „Земеделие, храни, гори и аквакултури”

Чавдар Маринов е с професионален опит в Земеделието над 14 години, заемал е различни екпертни длъжности в ДФ „Земеделие“  и Министерството на земеделието, храните и горите.

В периода април 2019 – март 2020 е заемал длъжността заместник-министър, като е избран от браншови организации. Работил в неправителствения секор, като изпълнителен директор и почетен председател на Българска асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

Горан Благоев, сектор „Демографски, етнически и религиозни проблеми“

Със своя дългогодишен опит като публицист и изследовател Горан Благоев е доказал компетентността си в областта на съвременната религиозна проблематика, междурелигиозния диалог, етно-културните отношения и демографията. Завършил „История“ със специалност „Етнология и теория“ и „История на дипломацията“ в Софийския университет, през 2003 г. той получава научната и образователна степен „доктор“ за дисертацията си върху религиозните традиции на мюсюлманите в България, а публикуваната впоследствие книга е обстойно цитирана от академичната общност у нас и в чужбина.

Има компетентност върху всички традиционни етно-религиозни общности в страната, като още от студентските си години е включван в различни проекти, изследващи районите със смесено население в България. Плод на неговите научни интереси са редица статии по различни религиозни и етнически проблеми, публикувани в български и международни научни издания; има участия в научни конференции и дългогодишен стаж като хоноруван преподавател в Софийския и Пловдивския университет.  Воденото от него предаване „Вяра и общество“ по БНТ в периода 2005-2020 г. се утвърди като средище на равнопоставен диалог между различните традиционни религиозни общности в България. В предаването „Вяра и общество“, както и чрез многобройни публицистични  материали в пресата и социалните мрежи, Горан Благоев отстоява традиционните семейни ценности, сътрудничи с различни организации в защита на семейството и децата, на съпрузи с репродуктивни проблеми и пр.

Владимир Владимиров, сектор „Обществени комуникации и публични въпроси“

Владимир Владимиров е бакалавър по Социология и политически науки и магистър по Мениджмънт от Business School of Bled. Кариерата му преминава през водещи консултантски компании и инвестиционни фондове в секторите на земеделието и ВЕИ. Изпълнителен директор на инвестиционен фонд във ВЕИ, 2012-2013г.; Председател на Управителния съвет на Българска асоциация за биомаса, 2011-2012г.; Връзки с обществеността и управление на проекти в региона на Балканите в консултантска агенция в сферата на енергетиката, 2010-2011г.; Връзки с обществеността и управление на проекти в региона на Балканите в сферата на земеделието и хранително-вкусовата промишленост, 2003-2009г.

Инж. Петър Матов, сектор „Околна среда“

Петър Матов е завършил бакалавърската си степен със специалност „Екология и опазване на околната среда” в Лесотехническия университет, а по-късно завършва „Инженерна екология” в Техническия университет – София.

Професионалната му реализация е в публичния сектор, като е изпълнявал експертни длъжности в различни администрации, включително в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Участвал е в разработването и съгласуването на нормативни актове, планове и програми, както и в нарочни експертни и тематични работни групи.

Христо Козаров, сектор „Младежки политики“

Христо Козаров е студент Четвърти курс в Аграрен университет – Пловдив със специалност „Агрономство-лозаро-градинарство“. Втори мандат председател на Студентски съвет при АУ-Пловдив, член на Националното представителство на студентските съвети. Член на Управителния съвет на Федерацията на културно -просветните дружества на Каракачаните в България, член на експертна група към Национална агенция за оценяване и акредитация, участник в редица семинари, кръгли маси и университетски проекти. Студент на годината за 2019г. в област Аграрни науки и ветеринарна медицина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене