Лекар от Гоце Делчев помогна на „отписан” пациент!

Отписан“ от петрички лекари благодари на хематолог

Диагностицираха навреме пациенти с кръвни заболявания в Петричко и Санданско.

Това стана по време на безплатната кампания „Попитай хематолога“. Прегледите извърши специалистът д-р Вера Стова от НСБАЛХЗ – София. Доктор Стоева е родом от Гоце Делчев, дъщеря на известните професионалисти доктор Иван Стоев и педиатърът д-р Магдалена Кълвачева – Стоева.

„Хематологичните заболявания са редки, протичат почти без симптоми и е трудно за пациент сам да прецени, че има нужда от подобна консултация. Затова записванията се осъществяваха чрез личните лекари. Имаше няколко случая на заболявания, които налагат специализирана диагностика и лечение и тези хора получиха информация как трябва да протече то. Имаше и пациенти, при които не се установиха сериозни проблеми“, обясни д-р Стоева.

Тя благодари на личните лекари от Петрич и Сандански за точната им преценка – подборът на пациентите е бил изключително точен, което показва, че общопрактикуващите лекари не изключват и хематологичните заболявания при поставянето на диагнозата.

60-годишен пациент от Петрич, със злокачествено заболяване, спасен от д-р Стоева, специално й благодари.

„Тя ми спаси живота. Лекарите в Петрич ми казаха, че до 1 месец ще съм си отишъл. Като ми гледаха изследванията, не ми даваха надежда. Мина близо година оттогава, аз се чувствам добре, изследванията ми също са в норма, работя, включително и в стопанството си“, обясни петричанинът.

enovina.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене