От НИМХ обявиха неочаквана прогноза за съботния ден: Чакат ни хем сняг, хем…

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София – около 8°

Днес облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево време. Вятърът ще бъде умерен, в Дунавската равнина и планинските райони – до силен, от запад-северозапад.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София – около 8°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Виктория Клещанова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд над масивите от Западна България по-често значителна и на изолирани места ще прехвърчи слаб сняг.

След обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 39 мин. и залязва в 17 ч. и 41 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 2 мин. Луната в София залязва в 11 ч. и 53 мин. и изгрява в 28 мин. след полунощ. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене