Той го направи! Живият класик Асен Стругов от Гърмен описа истината за Гоце Делчев!

Героичният епос ИЛИНДЕН И ЛЕГЕНДАТА ГОЦЕ, своеобразният свидетел на времето, вади на светло истината за живота и делото на революционера Гоце Делчев. Автор на блестящият летерурен труд е живата легенда на съвременната проза и поезия от региона – творецът Асен Стругов.

С всяка дума гравирана на хартията в тази книга, у читателят ще се роди все същата емоция, която раджа родолюбието, гордостта от род и родина, вярата в бъдещето, мечтата за чиста и свята република… Благодарността у човека ,към тези които дадоха и живот и бъднини, днес да бъдем свободни и назависими.

Класикът Асен Стругов е с корени от Струга но е роден в село Гърмен, Гоцеделчевско. Започва да пише още през ученическите си години. През 1950 година става един от първите членове на литературен клуб „Людмил Стоянов“ в град Гоце Делчев.

Асен Стругов е автор на книгите с лирика и проза “Завръщане от ада”, “Богородична моя любов”, “Сказание за Илинден”, “Завръщане при корена”, “Мълчанката”, “Елегии за страха”, “Щураво племе”, “Разкази за истината”, “Българска Голгота”.
Той е работил като учител, заместник-кмет, журналист във в.”Пиринско дело” и др. От младеж пише, член е на гоцеделчевския литературен клуб. Има участия в различни национални конкурси, както и награди от тях.
Творбите му са остро социални, политически ангажирани, винаги на “ръба на острието”, както самият той казва. Интересува се от проблемите на обществото и не крие своите възгледи и пристрастия. И най-вече – обичта към родната страна и хората, за чиито болки пише.

Според първоначалните впечатлениия от читатели, в Героичният епос ИЛИНДЕН И ЛЕГЕНДАТА ГОЦЕ, Стругов е показал нова вълна в  авторския си натюрел- чрез силата и емоцията на поезията да извади на светло дълбока истина,  пазени тайни, назависимо от последствията които биха родили те. В този смисъл подходът на автора е гениален.  

Припомняме че през 2013 година, Топ Преса обяви Асен Стругов за един от вечните местни будители :

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене