Connect with us

Таблоид

Болницата в Гоце Делчев сключва договор за сътрудничество с Кардио консулт ООД – София

Published

on

Това е стъпка към разкриване на кардиологично отделение

Днес общинските съветници в Гоце Делчев дадоха съгласието си за сключване на договор за сътрудничество между МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД и групова практика за специализирана медицинска помощ Кардио консулт ООД – София. Договорът е за срок от 3 години. Двете лечебни заведения обединяват усилията си за повишаване качеството на здравеопазването в района.

Както е известно, през месец май тази година министърът на здравеопазването разреши МБАЛ в Гоце Делчев да предприеме действия за разкриване на кардиологично отделение и развиване на дейност по инвазивна кардиология. В тази връзка бяха предприети стъпки за изпълнение на съответните медицински стандарти. На заседанието присъстваше управителят на болницата д-р Петър Филибев. Той отговори на въпроса дали съществува възможност на място да се правят PCR тестове.

„Болницата няма възможност да закупи апаратура и консумативи за тази цел. Апаратурата струва от 78 000 до 108 000 лева“, каза управителят.

Той е написал писмо до министъра на здравеопазването с молба да бъде осигурена апаратура или средства за нея. Отговорът е, че съответните служители ще разгледат искането.

Зададен беше и друг въпрос – защо в болницата не се открива клинична пътека по ендокринология. В отговора си д-р Филибев посочи, че за тази цел до края на годината началникът на Вътрешно отделение трябва да направи точно, ясно и конкретно предложение и да има виждане как на практика ще бъде обслужвано отделението.

„Хората и сега са малко, продължи управителят, а заплатите са малки, особено на медицинските сестри.“ Той сподели, че има желание заплатите на медицинските сестри да бъдат увеличени. Надява се на помощ от страна на съседните общини, чието население също се лекува в МБАЛ „Иван Скендеров“.

Новини

Благоевградският шеф на най-голямата Югозападна медия Топ Преса си поръча класически Chevrolet Monte Carlo от САЩ

Published

on

Методи Байрактарски – зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса сподели в личният си профил във Фейсбук, че очаква  страхотен класически автомобил.

Ето какво написа той:

Chevrolet Monte Carlo!!!!
Единствената несбъдната (засега) мечта!!!
И щото пък нали съм с претенции, държа да бъде Landau…
Чакам включване от САЩ и Канада!!!
Издирва се най-доброто!!!!
Позвънихме на Байрактарски, за да научим подробности за уникалното возило, ето какво сподели специално за читателите на Топ Преса!
– От миналото лято приятели се оглеждат, за добър екземпляр… За мен е важно да е от 1973, 1974 или 1975 година. Разликата е малка, почти невидима, но това е колата която искам. Monte Carlo-то е с двигател 5.7 L – V8. Да ще харчи много, данъка ще е доста… Но както казва един приятел: Мерак, цена няма.  В България мисля, че има само една, тя е в Дупница и е от 1973 год.

Chevrolet Monte Carlo – 1973

Chevrolet Monte Carlo – 1974

Chevrolet Monte Carlo – 1975

 

Continue Reading

Таблоид

Благоевградчани пропищяха от нападения на агресивни бездомни кучета в центъра

Published

on

Благоеврадчани пропищяха от нападения на бездомни кучета. Само вчера трима граждани сигнализираха в. „Струма“ за преживен кошмар при проявена агресия на големи песове, които обикалят в района между площад „Македония“, градинката при банята и площада пред пощата в централната част на града.

„Вървях спокойно завчера привечер, когато изведнъж при заведение „Папараци“ голямо куче ми се нахвърли без причина. Беше бяло, с къс косъм, захапа ме за ръката, разкъса грейката ми“, разказа Иван Георгиев и продължи: „ Аз съм 90-кг мъж и се стреснах, ако на мое място беше жена, възрастен човек или дете, вероятно кучето щеше да ги повали на земята и ситуацията можеше да стане страшна.

По време на нападението наблизо имаше група тийнейджърки, момичетата изпищяха и за секунди се скриха в някакво магазинче. Вероятно бездомните кучета са агресивни, защото като не работят заведенията наоколо, няма кой да ги храни. Не знам, но е факт, че са изключително опасни, и общината спешно трябва да вземе мерки и да ги събере, докато не е станала беля“, заяви нападнатият.

Той допълни още, че същия ден кучета са нападнали и д-р Сашо Костов в района, близо до Купола, който е в същата зона на града, а няколко дни по-рано бездомен пес скочил на гърба на учител, който преминавал през градинката при банята.

От общината реагираха на сигналите на потърпевши граждани, подадени и на горещия телефон, като сезираха собственичката на фирма „Бали Ко“ Илиана Балева, която е ангажирана със стопанисването на общинския приют за бездомни животни и със залавянето, кастрирането и обезпаразитяването на уличните кучета.

От кметството отбелязаха, че до изграждане на планирания нов приют с повече клетки проблемът с бездомните животни няма как да бъде решен трайно, тъй като по наредба, приета от ОбС, уличните кучета, след като се третират, се връщат в района, където са заловени.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ

tempobet

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al