Connect with us

ГЕРБ

Премиерът Борисов: Пренасочваме € 511 млн. от ЕС в подкрепа на малкия и среден бизнес

Published

on

Пренасочваме 511 млн. евро европейски средства в подкрепа на българската икономика и бизнес. Безвъзмездната финансова помощ ще отиде при микро, малките и средните предприятия у нас. Това обяви премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

По думите му парите са от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд и се отпускат след като ЕК одобрила изменение на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

“Ние сме една от първите държави членки на ЕС, които реагираха на икономическата заплаха и подкрепиха бизнеса и гражданите с редица мерки. Мобилизирали сме всичките си усилия и вярваме, че бързо и ефективно ще можем да подкрепим всички засегнати от пандемията”, написа още Борисов.

ГЕРБ

Премиерът Борисов: Днес ще заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, за да отпусне правителството 470 000 лева на община Лъки за спешни укрепителни дейности

Published

on

Още днес ще заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, за да отпусне правителството 470 000 лева на община Лъки за спешни укрепителни дейности, така че да се предотврати опасността от голямо срутище в региона, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който пристигна на място заедно с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Премиерът Борисов добави, че Комисията ще прецени също колко допълнителни средства ще са необходими за укрепването и на други проблемни места, сред които терени в Костинброд, Гоце Делчев, Брезница и Дъбница.  

„Днес се надявам, както видяхте за Своге – в рамките на часове преведохме  парите и започнаха да чистят. Надявам се до края на деня, най-късно утре сутрин да си получат средствата. Освен това за миньорите, които са в рудниците оловно-цинковите, в сряда ще им се продължи концесията, за да са спокойни и сигурни за работата“, изтъкна министър-председателят Борисов. Премиерът посочи сериозната подкрепа на държавата, така че Лъки да се превърне в прекрасен туристически и промишлен център. Само за инфраструктурата в региона са отпуснати 53 млн.лв. Министър-председателят Борисов отбеляза, че продължава да се работи и по локалните платна на разширения преди две години път между Пловдив и Асеновград.

Министър-председателят Бойко Борисов опроверга и твърденията на президента Румен Радев по отношение на средствата, които правителството отпусна в подкрепа на гражданите и бизнеса в условията на пандемия. „Нека да каже кои пари да спрем? Дали тези 106 милиона на месец, с които се отпускат по 50 лева на пенсионерите, или 15-процентното увеличение на възнагражденията на полицаите и пожарникарите, или двойното увеличение на заплатите на учителите, или парите на общините“.

Премиерът Борисов риторично запита още дали да бъдат спрени и средствата, които правителството всеки месец осигурява за служителите на първа линия в битката с COVID-19. „А от тези един милиард и 300 милиона лева, които даваме за бизнеса, мерките 60/40, 80/20, 75/0, кои пари да спрем? Или да каже – спрете „Хемус“, не е важен за Варна и за Велико Търново, или да каже – спрете Ботевград-Мездра, Монтана-Враца, Видин, не е важно за хората“, добави още министър-председателят Борисов. Премиерът посочи, че по всички тези важни за страната дейности и проекти са вложени милиарди, които са инвестиция с една единствена цел – подобряване живота на българските граждани.

Continue Reading

ГЕРБ

Даниел Данчев, областен координатор на ГЕРБ – Кюстендил: Ще работя, за да надградим постигнатото досега

Published

on

Г-н Данчев, от една седмица ГЕРБ в област Кюстендил има нов областен координатор във Ваше лице. Защо човек от бизнеса е решил да се впусне в политиката? Имахте наскоро и интервю във „Форбс“, в което говорехте за практиките в бизнеса си. Кое от придобития опит в тази сфера смятате, че ще Ви помогне в партийната работа?

От години със семейството ми развиваме и ръководим успешен бизнес. Като работодател съм се сблъсквал с всякакви трудности и новости, разбира се, имало е върхове и спадове. Това ме е научило на много неща и вярвам, че мога да бъда полезен в политиката с опита, който съм придобил до този момент. Виждам и много общи неща между изграждането и развитието на един бизнес и развитието на една структура, на едно управление, на една икономика. Активно не съм се занимавал досега с политика, но по-скоро бих отчел това като плюс – имам малко по-различен поглед и идеи как да се случват нещата. Приех предизвикателството и отговорността да бъда областен координатор на ГЕРБ в област Кюстендил, защото подкрепям и оценявам изграденото от партията и премиера г-н Борисов. Отчитам и това, което продължава да се прави във всички сфери на обществения живот и в частност за бизнеса в България.

Смятате ли, че местната структура на ГЕРБ има готовност за предстоящата предизборна кампания, и то в условията на пандемия?

Първото ми впечатление от структурите на ГЕРБ в областта е, че те са в отлична кондиция. Провеждам интензивно срещи с ръководствата и кметовете по места – в тесен кръг и при спазване на противоепидемичните мерки, разбира се, защото ситуацията не позволява по-мащабни събирания, и мога да кажа, че има добре подготвени и изключително компетентни хора в своите сфери. Тук използвам възможността да благодаря на предишното ръководства, че оставя една много добре изградена и работеща структура, с изключителни хора в нея.

В тази връзка какви промени смятате да направите Вие? Нагласите обикновено са, че всеки ръководител идва със свой екип, със свои идеи за промяна и за оптимизиране на една структура?

За мен е важна приемствеността и тук оценявам, че стъпвам върху стабилна основа. Сериозни промени на този етап не са необходими. Това, което ще направя, е да се надгради постигнатото. И това ще бъде в посока привличане на все повече млади хора, вливане на една нова енергия и нов тласък за по-активна работа. Промените, които очаквам да настъпят, са по-скоро в отношението към хората, в привличането на нови членове. Даже вече имаме нови заявления за членство, които предстои да разгледаме. Ще има промени в работата на терен, промени във виждането, в стратегията. Ще работим и много по-целенасочено с различните професионални кръгове – медици, строители, учители, инженери, бизнес, земеделие и всички останали сфери. Моето убеждение е, че, за да бъде една партийна структура оптимално полезна, едно управление да бъде успешно, трябват да бъдат включени хора от различни сфери и с различни компетенции в нейното ръководство и членска маса.

Как очаквате да се справи ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори? Въпреки пандемията, темата става все по-актуална, а опонентите Ви не са спирали да водят кампания на Ваш гръб.

Много неща са постигнати и изградени досега и се надявам хората да ги оценят. ПП ГЕРБ винаги е давала реални обещания и е постигала реални резултати. Допускани са и грешки, разбира се, но само който не работи, не греши. Много се инвестира в инфраструктура през последните години, бизнес средата е много по-добра. Показателно е как западните партньори гледаха на нас тогава и как гледат сега.

В Кюстендилска област също много се направи и предстои да се направи. Знаете, че само преди около седмица Министерски съвет и г-н Борисов отпуснаха допълнителни средства в размер на над 5 млн. лв. на общини в областта. Подкрепят се безрезервно както големи, така и малки населени места. В тези условия на пандемия виждате и каква подкрепа и усилия полага правителството в социалната сфера, за да преминем по най-безболезнен начин през тази криза. Вярвам, че хората са разумни и ще оценят тези неща.

Идват коледни и новогодишни празници, които ще прекараме по много по-различен начин от досега. Какво ще бъде Вашето пожелание към жителите на Кюстендил и областта?

На Вашите читатели и на всички жители на област Кюстендил желая преди всичко здраве, а празниците да посрещнат в спокойна и щастлива обстановка със своите семейства и близки хора. Вярвам, че идват много по-добри дни за всички нас. Не бива да забравяме, че сме заедно в тази криза, затова трябва да сме единни и подкрепящи се като общество. Бъдете здрави, пазете се, пазете и близките си!

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ

tempobet

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al