Ето за кои ученици, ще се удължи учебната година

Министерството на образованието и науката обмисля удължаване на учебната година с две седмици за учениците от 1-ви до 6-и клас през юни. Това съобщи ресорният министър Красимир Вълчев.

„Тоест ако училищата решат следващите седмици да провеждат дейности по интереси, проектни дейности, всякакъв тип занимания в електронна среда, да отложат учебните седмици за юни месец. От 1-ви до 6-и клас имаме две седмици маневреност през юни месец. От 7-и до 12-и клас не искаме да навлизаме през юли месец. Педагогическите съвети ще решат тази проектна седмица кога да я оставят. Ако я оставят за края на годината, могат и екскурзии да организират включително. Надеждата ни е, че до Коледа ще бъде пълното преустановяване на учебния процес в образователните институции. След Нова година най-вероятно пак ще имаме необходимост от преустановяване, но то ще бъде частично, с редуване“.

През следващата седмица ще бъдат гласувани допълнително 15 милиона лева за подкрепа на училищните бюджети, с които да бъдат закупени лаптопи, таблети  дезинфектанти, машини за пречистване на въздуха.

До края на учебната година ще има 100 хиляди нови компютри в системата на образованието, съобщи още министър Красимир Вълчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене