Гергана Тодорова от Симитли представи първата си книга „За какаото и кадифето“

Сред избрани почитатели на литературата и приятели, Гергана Тодорова, с чаша вино и аромат на какао, представи своята първа книга. Под акомпанимента на пиано, в изпълнение на известния български композитор Минко Ламбов, артистите Симеон Владов и Жанет Миовска заредиха залата с „кадифена“ енергия на част от стиховете и есетата на авторката.

Гергана Тодорова е родена през 1968 година в гр. Симитли. По професия е икономист, магистър „Счетоводство и контрол” на УНСС с факултетни специалности „Управление на фирма” и „Педагогика”. 22 години е собственик и мениджър на Консултантска къща „Ивана” – компания със специализиран предмет на дейност счетоводни, счетоводно-данъчни и данъчно–правни консултации. Творческата й натура търси нови предизвикателства, които я обогатяват личностно и духовно. Завършва бакалавърска програма „Психология” към НБУ, театрален курс към НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова, специализира „Български  народни танци” към ХТМУ, участва в обществено-полезни събития и семинари.

„За Какаото и Кадифето” е книга със стихове, есета и философски размисли върху четирите компонента на личностния интегритет – Хармония на Духа, Море от Съзнание и Подсъзнание, Какаов Аромат на Тялото и Кадифено Сърце. Цялостният поглед и житейската опитност на авторката са фокусът за споделената  цветна палитра от чувства, мисли и  преживявания.

Сред отбраната публика до нея неизменно беше синът й Иван Сарафски с приятелката му Ралица, Евгени Минчев, Александър Стоичков, кметът на община Симитли Апостол Апостолов и съпругата му д-р Мария Апостолова, приятели и колеги.

След представянето, Евгени Минчев сподели в мрежите: „Зареден съм с нежност и свежи мисли от книгата на Гергана Тодорова – добър човек и автор, за когото ще се чува занапред! Браво, Гери“

„Невероятно представяне, Невероятен човек, Невероятна жена, Невероятна книга.Благодаря“ – написа Александър Стоичков.

„Чета това твое „Бижу“ с удоволствие и наслада…и на момента откривам себе си!!!“ – написа д-р Мария Апостолова.

Дует „Шик“ написаха: „Прекрасен спомен, от една незабравима вечер! Поздрави и уважение! Вили и Краси от дует “ШИК”!

Тепърва книгата ще търси и ще намери брод към сърцата на своите читатели. Книгата може да бъде поръчана на тел. 0879 36 33 69.

„Честита първа книга! Честита сбъдната мечта!Гордея се с теб и те подкрепям безкрайно!“ – каза най-важният човек за нея- синът й Иван Сарафски.

Жизнерадостна и Вдъхновяваща, Сензитивна и Духовна, Красива и Умна, Обичаща и Обичана – това е Гери, категорични са всички, които я познават.

Гергана Тодорова направи важна, решаваща крачка.

С тяло, което „жадува за кислород и без токсини, с емоции, които очакват крилете си…с усет – за светлината, която излъчва и приема.“

Озарена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене