„Беласица“ претърпя изненадващо поражение от „Ботев“ в Коларово

Никой от присъстващите на стадиона в Коларово не очакваше загуба на отбора на „Беласица“ от „Ботев“(Ихтиман)

На всичкото отгоре това се случи пред собствена публика, което пък бе коментирано като загуба на мотивация, след като се разбра, че тимът, който има потенциал да бъде шампион на Югозападната Трета лига няма да може да се върне на своя стадион „Цар Самуил“ и тази година.

Срещата започна с очакван натиск на футболистите на домакините. Тодор Кръстев в 8-ма минута от 20-тина метра нанесе силен шут към вратата на гостите, но топката прелетя на сантиметри над напречната греда. В 11-та минута студен душ обля стотината зрители, дошли да подкрепят отбора на „Бела“. Мартин Ников отдясно напредна с топката, и от 35 метра с параболичен удар изненада вратаря на „Беласица“ Благой Стоянов за 0:1. Седем минути по-късно Александър Михайлов центрира удачно в наказателното поле на „Беласица“, и с глава от 5 метра Янко Янков прати топката на сантиметри от вратата. В 30-та минута Мартин Нинов подаде към Aлександър Михайлов, който през куп играчи изпрати топката в долния ляв ъгъл на Благой Стоянов за 0:2. Последва натиск на „комитите“, но вратарят на „Ботев“ Тони Марков беше невероятен и отразяваше майсторски ударите на Красимир Шапкаров, Мартин Таушанов и Владимир Кабранов. В самия край на първата част на мача стражът на гостите повали Владимир Кабранов в наказателното поле, а потърпевшият превърна в гол отсъдената дузпа за 1:2.

Втората част на срещата премина под диктовката на петричките футболисти. На четири пъти Владимир Кабранов, веднъж Мартин Таушанов и по два пъти Запро Динев и Красимир Шапкаров изскочиха в удобни позиции за отбелязване на гол, но вратарят на гостите Тони Марков бе блестящ. В самия край на мача Васил Василев изскочи очи в очи със стража на „Беласица“, но Благой Стоянов успя да излезе навреме и да предотврати трето попадение във вратата си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене