Социалистите „отстреляха“ Кирил Добрев и в Габрово

Падна и последният бастион на Кирчо Добрев – област Габрово, където неуспялият кандидат за председател на БСП все още имаше някакви мижави надежди за влияние.

На проведено заседание за избор на областен председател на БСП в Габровска област, минаваща за твърд на иронично наричания „син на партията“ Добрев, в гласуването за областен лидер Валери Митов отвя с 11 срещу 7 гласа протежето на загубилия позорно в прекия избор за лидер на столетницата Добрев.

Изборът беше между сегашния председател Николай Григоров, верен паж на Кирил Добрев, и Валери Митов – младежки председател на Габровското Младежко обединение на БСП.

Млад човек с инженерно образование и собствен бизнес в сферата на организиране на събитията, с желание и визия за промяна,
Митов срина в надпреварата приближения на Добрев.

Така

Добрев катапултира окончателно социалистическата си кариера

и бе низвергнат в област, където считаше себе си за гуру. Ударът идва само два месеца, след като като кандидат за поста председател на БСП Добрев претърпя фиаско дори в родния си град Гоце Делчев и в редица други райони, смятани за негова територия.

Преминалата не без емоции конференция, продиктувани от важността на избора, постигна очаквания резултат от тайното гласуване. Освен в полза на Валери Митов, вотът е и в полза на решителността за промяна в област Габрово, където на редовите партийци им бе писнало от позьорството на Добрев и неприкритите му далавери не без протекцията на управляващата партия в регион – ГЕРБ.

Близката до Добрев депутатка Кристина Сидерова, избрана от Габровската листа, станала жив символ на провала на Добрев – просълзена от загубата на последната крепост на ментора си, напуснала заседанието, разказват очевидци. За този форум ще се говори още дълго, коментират присъствали, тъй като ударът по малцината привърженици на Добрев в този регион, е знаков и

терминира илюзиите на „сина на партията“,

че е възможно да му е останало все още някакво влияние в редиците на съпартийците-социалисти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене