Томов, не изпълни нито едно от обещанията си! За предизборните лъжи и похвалното слово!

От няколко дни в социалните мрежи отново избухна вулкан от недоволство срещу полукмета на Благоевград Румен Томов. Ето на какво попаднахме ние. Датата е 31 октомври 2019 г.

Кандидатът за кмет носи надеждата за нов път пред областния град

Най-голямата му болка е липсата на инвестиции и производство

Всеки трябва да направи три неща в живота си, за да е пълноценен за себе си и за околните – да построи къща, да засади дърво и да създаде здраво семейство. Всичко това е постигнал Румен Томов, човекът, който даде заявка да промени Благоевград.

Трето поколение благоевградчанин, с над 30-годишен успешен бизнес в различни сфери, бивш национален вицешампион по корабомоделизъм, машинен инженер по професия. Това е кратката визитка на независимия кандидат за кмет на областния център.

Макар и непознат доскоро на широката общественост, той вече се радва на вниманието на хиляди свои съграждани, които го припознават като носител на надеждата за по-уютен, спокоен, сигурен и богат Благоевград.

58-годишният бизнесмен прие поредното си предизвикателство в живота, защото никога не е бил далече от проблемите на родния си град.

Успя да обедини за каузата си

хора с различни професии, интереси и политически възгледи. Едни се обръщат към него с малко име, други – с уважителното „господин Томов“, а трети – просто с „приятелю“. Но всички те виждат в него бъдещия модерен и обърнат с лице към хората управник.

Искам хората в Благоевград да са богати, спокойни, да имат работа. Но трябва да се промени отношението на общинското ръководство към бизнеса, към гражданите. Кметът трябва да решава техните проблеми. Основното нещо, заради което се заемам с отговорната задача да съм кмет, е да възродя облика на Благоевград, който беше пример за развиващ се, млад, свеж и дишащ град, с млади хора, с хора с възможности”, признава Румен Томов.

Той е израсъл в центъра на Благоевград. Родителите на баща му са бежанци от Вардарска Македония, които се заселват в малка къща до днешния булевард „Джеймс Баучер”.

Завършил е Строителния техникум в града, а висшето си образование – в Русе. Три години е работил в благоевградския завод „Гроздан Николов”. След демократичните промени напуска предприятието и се захваща с частен бизнес.

„Напуснах завода, където бях машинен инженер със заплата от 275 лева.

Нямах стотинка в джоба

но исках да започна частен бизнес. Първия си банков кредит изтеглих през 1991 година. Взех магазин под наем на търговската улица на Благоевград, но се оказа, че парите не ми стигат за ремонта на помещението. Започнахме да ремонтираме с мои приятели, тъй като не можех да плащам на майстори. Наложи се да взема още един заем, като заложих в банката стоката като обезпечение“, разказва кандидат-кметът за първите си стъпки в частния бизнес.

Днес Румен Томов е един от най-успешните предприемачи в областния център. Работи в сферата на строителството и търговията. Сега по време на кампанията е оставил последния си строителен обект, но на помощ от София се притекъл синът му, който е строителен инженер. Разчита и на съпругата си, и на дъщеря си, която пък работи като архитект в столицата.

В 30-годишната си професионална кариера е участвал в едва две обществени поръчки на обща стойност около 30 000 лева за ремонт на детски градини. Уверява, че няма какво да крие за бизнеса си, който е ясен и чист. Познава всичките си служители и поддържа добри контакти дори и с бившите си работници….

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене