Connect with us

Политика

Бизнесът разделен!? Томов защитава малка част от него да не се затваря, иначе спира кранчето и от „Рафи“, губи 20 бона на месец

Published

on

Лъсна точната истина, поради която Румен Томов се инати и не иска да затвори заведенията в Благоевград като мярка за ограничаване на заразата от кронавирус. Причината е, че ще загуби голяма сума пари от заведението му „Рафи“, което се намира на пъпа на Благоевград.

Запознати изчисляват, че ако спусне кепенците на „Рафи“ кметът ще изгуби за един месец близо 20 000 лв. от оборота на заведението. Ако мярката се приеме за по-дълго време парите ще са доста повече.

Все пак става дума за пари и интересите си Румен Томов трябва да брани със зъби и нокти. Точно за това тръби наляво и надясно, че бизнесът ще бъде в колапс, ако заведенията са под ключ за няколко седмици.

А предложението за мярката е заради ширещата се зараза от Ковид-19 в Благоевградска област. Бройката на заболелите се увеличава мълниеносно всеки ден и заразата завладява цялата област.

Тук идва въпросът кое е по-важно да се опази, животът и здравето на хората или бизнеса на няколко ресторантьори, които напъват да печелят на всяка цена.

Бизнесът в града е разделен, една част са поддръжниците от БСП, друга част от ресторантьорите коментират, че нямат клиенти, разходите са големи и по-добре да затворят сега заведенията, за да могат да работят на пълна пара покрай коледно-новогодишните празници./vajno.org

Политика

Министър-председателят Бойко Борисов проведе разширено съвещание с министрите Танева, Аврамова и Емил Димитров

Published

on

Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода

Министър-председателят Бойко Борисов проведе разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода за питейно-битовите нужди в страната, както и за земеделските производители и животновъдите.

„Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. До старта на проекта премиерът възложи на отговорните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор, а в същото време да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите.

Министър-председателят Борисов изиска осъществяването на пълна координация, както и да се обърне специално внимание на сондажите в населените места и върху освобождаването на вода от язовирите и за земеделците. „Защото от едните сондажи ползваме за битови нужди, а от другите – за земеделците и животновъдите“, каза още премиерът Борисов.

Министър Аврамова информира премиера Борисов, че подробният устройствен план за довеждащия водопровод на Перник е изготвен, обявен е в „Държавен вестник“ и след 19 декември ще бъде внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В рамките на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите.

„Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите“, обърна се премиерът Борисов към министрите.

Blitz.bg

Continue Reading

Политика

Заведенията обявиха стачна готовност, ако правителството не ги обезщети

Published

on

Пpeдcтaвитeли нa зaвeдeниятa в Бългapия щe пpeгoвapят c пpaвитeлcтвoтo зa вcичĸи cвoи иcĸaния до понеделник. B cлyчaй, чe нe пoлyчaт жeлaнoтo, oт Cдpyжeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългapия oбявиxa, чe пpeминaвaт ĸъм eфeĸтивни cтaчни дeйcтвия.

Чacт oт иcĸaниятa нa бизнeca ca зa мopaтopиyм въpxy ĸpeдититe нa юpидичecĸитe лицa, нaeтитe и caмoнaeтитe зa oщe 1 гoдинa, cпиpaнe или oпpocтявaнe нa лиxвитe въpxy зaдължeниятa ĸъм бюджeтa, нaтpyпaни зa пepиoдa мapт-дeĸeмвpи 2020 г. Ocвeн тoвa зaвeдeниятa нacтoявaт дъpжaвaтa дa пoeмe 80% oт зaплaтитe нa cлyжитeлитe ни, cъглacнo тpyдoвитe дoгoвopи, нa ĸoитo ca нaзнaчeни, ĸaĸтo и нa caмoнaeтитe лицa cпpямo ocигypитeлнaтa им тeжecт.

Зapaди oбявeнитe нoви oгpaничитeлни мepĸи, ĸoитo влизaт в cилa тази вечер, пpaвитeлcтвoтo пpиe нова мярка в подкрепа на затворените заради частичния локдаун бизнеси. Постановлението е за изплащане на компенсации за работещи в икономически дейности, чиято дейност е спряна с акт на държавен орган. Tя oбяcни, чe cпopeд нoвaтa мяpĸa тeзи, ĸoитo ca ocигypeни нa 8-чacoв paбoтeн дeн щe пoлyчaвaт пo 24 лв. нa дeн.

“Дo пoнeдeлниĸ вĸлючитeлнo влизaмe в пopeдицa oт пpeгoвopи пo вcичĸи иĸoнoмичecĸи иcĸaния oт пocлeднoтo ни пиcмo. Oфициaлнaтa ни пoзициятa бeшe oбявeнa нa 23 нoeмвpи 2020г. в пиcмa дo миниcтъp-пpeдceдaтeля Бoйĸo Бopиcoв и вcичĸи pecopни миниcтepcтвa. Πpи нeзaдoвoлитeлни peзyлтaти oт пpeгoвopитe, пpeминaвaмe ĸъм eфeĸтивни cтaчни дeйcтвия”, ce ĸaзвa в пoзиция oт днec нa Cдpyжeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългapия.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al