Ще затворят ли Благоевград за 3 седмици?

От новосъздадената Комисия за борба с COVID-19 към Общинския съвет в Благоевград искат да бъде наложен триседмичен локдаун в областта. Предложението обаче срещна сериозна съпротива, както от местната власт, така и от бизнеса в града, съобщи NOVA.

Основният инициатор на предложението за триседмичен локдаун в Благоевград е хирургът от частната болница в града д-р Теодор Велчев.

ADVERTISING
Предлагат пълен локдаун в Благоевград (ВИДЕО)

„От ситуацията, която виждам в града, става ясно, че вече говорим за дифузно разпространение на заразата. Това означава, че ние вече реално не можем да контролираме броя на болните. Много от хората, които имат оплаквания и симптоми изобщо не си правят тестове или си правят бързи PCR тестове. Основно такива тестове се правят с хора с изразена клинична картина”, каза той.

„Наблюдаваме и в болниците как персоналът се топи с часове. Това ще довее до колапс”, категоричен е той.

„Всички мерки, приети на национално ниво са добри, но за съжаление не се спазват”, допълни Велчев.

„Такъв локдаун би създал по-скоро повече проблеми, отколкото да даде решения. Могат да се разкрият още болнични легла, но нямаме медицински персонал”, коментира д-р Владимир Пандев.

„Създава се излишно напрежение. Ние просто искаме да помогнем. Кметът и кризисният щаб трябва да решат дали това да се случи, ние само предлагаме тази мярка”, посочи д-р Павлин Янкулски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене