Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев провери реализирането на важни проекти в община Банско

Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев заедно с кмета на Добринище Петър Галчев и заместник-кмета на община Банско Стойчо Баненски провери реализирането на важни проекти в община Банско.

Жителите и гостите на Добринище вече могат да се радват на новата и облагородена градинка. Средствата за новия зелен кът за отдих са отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите.

„Създаването на зелена среда, енергийната ефективност и благоустройството са от изключително значение за развитието на общините. За това и правителството на Бойко Борисов инвестира и работи за тях”, коментира Александър Мацурев.

В момента продължават строително-ремонтните дейности и по сградата на кметството в Добринище, която се санира по ПРСР 2014- 2020г. Покривът вече е подменен, приключва и полагането на изолация.

В село Места сградата на кметството също се санира. И там строителните дейности навлизат във финален етап.

По проект „Подобряване на енергийната ефективност на административни сгради на територията на Община Банско“ се ремонтира и сградата на общинската служба „Земеделие“ в града, където ремонтът приключва.

Общата стойност на субсидията за новия облик на трите обществени сгради е близо 469 000 лева, а средствата са осигурени от Държавен фонд “Земеделие”.

„Благоустройството на обществените пространства и сгради е важно за общините и за гражданите. Тези проекти са от значение не само за облика на населените места, но и трайно намаляват средствата за поддръжка и сметки на сградите, които се покриват от общинския бюджет. За това и правителството отделя европейски средства за енергийна ефективност. Това са инвестиции не просто в сгради, а в нашето бъдеще”, каза още народният представител.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене