Цветан Цветанов: Легловата база не дава решения, трябваше да има локдаун

„Премиерът Бойко Борисов няма никакви адекватни политики, които да представи в тази ситуация„, заяви пред БНР председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Според него Борисов „иска да държи политическата интрига далече от хората и поднася сериала от джипа“. „Тревожно е, че премиерът не направи необходимата организация и да се позове на експертите, защото това, което трябваше да се направи за тези 7 месеца, сега може би щяхме да имаме план за действие и обществото да има доверие в държавата“, каза Цветанов.

По думите му здравните експерти са били изтласкани на заден план от управляващите.

„За политическите решения, които се вземат, някой трябва да понесе и отговорност“, категоричен е Цветанов.

Увеличаването на легловата база не дава решенияТрябваше да има затваряне – дори да издържиш икономически и да съхраниш бизнеса, по-добре е здравната система да бъде съхранена, а да не изпада в хаос и така да се увеличават жертвите на коронавируса“, посочи той.

„В момента няма никаква готовност за правене на антигенни тестове, за да се съкрати времето за хоспитализация при пациентите. Нямаше единен протокол за лечение и всичко е оставено хаотично – всеки да се спасява сам“, каза още председателят на Републиканци за България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене