Д-р Филибев, управител на болницата в Гоце Делчев: Имаме свободни COVID-легла, не достига персонал

8 легла остават свободни за пациенти с COVID-19 в МБАЛ-Гоце Делчев, не достига обаче персонал, има заболели лекари и сестри, предаде БГНЕС.

„Имаме пет договора с реаниматори-анестезиолози, но ситуацията с тях е много динамична, тъй като един от тях е в болнични, заразен е с COVID-19, с останалите успяваме да се справим, въртейки графиците“, каза пред БГНЕС управителят на МБАЛ-Гоце Делчев д-р Петър Филибев. Той поясни, че ако някой от тях се разболее или болницата, с която му е основният договор, имат проблем с реаниматорите и не могат да си покрият техния график, ще се получи проблем тук.

„Но за момента нещата със специалистите анестезиолози и реаниматори, е под контрол“, категоричен бе болничният управител.

Болницата има 138 легла, заети в момента са 120, а общо 98 са COVID-болните, лежащи в болницата.

„Имаме нужда от персонал, тъй като затворихме детско отделение, тъй като имаме двама заболели колеги, а както знаете почина и завеждащият отделението д-р Бамбов. Затворена е и травматологията, тъй като трима лекари и две сестри също са COVID-19“, добави д-р Филибев.

Ситуацията ни е тежка, имаме още 18 свободни легла, но реално няма персонал, който да ги обслужва, добави той.

Защитни облекла има, даряват фирми от региона, болницата се старае да закупува, друга част от тях получават от РЗИ, така че за момента с тях няма проблем.

„В отговор на Вашето запитване Ви информираме, че към момента на трудови правоотношения в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев има петима лекари със специалност „Анестезиология и интензивно лечение“, с което се обезпечава дейността на лечебното заведение“, така отговориха от министерството на запитване от БГНЕС каква е ситуацията със специалистите лечебното заведение.

МБАЛ „Иван Скендеров“ обслужва четири общини от областта, а напоследък и от Доспат, Пазарджишко.

Според последната справка за денонощието от РЗИ, в град Гоце Делчев има 22 нови случая на COVID-19, както и 13 в останалите три общини.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене