Директорът на СУ „Никола Вапцаров“-Хаджидимово отново раздава грамоти

В навечерието на Деня на народните будители бяха оповестени резултатите от НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС “МИЛА РОДИНО”2020.

Учениците на хаджидимовското училище като истински вапцаровци отново обраха наградите, които получиха днес чрез директора на училището Вангелия Петрелийска .

Церемония отново не се състоя по причина на COVID 19. Наградените са:

ПЪРВА НАГРАДА за презентация на Анелия Спахиева – 7. клас и още една ПЪРВА НАГРАДА за нея, но този път за есе.

ПЪРВА награда и за Георги Спахиев – 12. клас за есе. Изключително щастливи бяха и директора, и техният консултант от  резултата на новото попълнение в екипа – Анелия Мандажиева от 6. клас. Тя бе удостоена със СПЕЦИАЛНА НАГРАДА. И тримата получиха за награда грамота и плакет.

Отличени за отлично представяне с грамоти бяха и Наталия Таранинова – 10. клас, Милка Воденичарова – 12. клас и Илиана Влахова – 6. клас.

Конкурсът се организира от Народно читалище „Васил Христов 1927“ – с. Рупци и с подкрепата на Община Червен бряг. Тази година той беше посветен на 170 – годишнината от рождението на Иван Вазов и провокира участниците да изследват личността и творчеството на Патриарха на българската литература.

Директорът на училището сподели за нас: „Образованието, науката, изкуствата и технологиите винаги са били постаментите на всяко излизане от криза. За да бъдат превърнати принципите на образованието в реални стъпки и постижения, са нужни учители, които не се страхуват да вървят напред и рискуват по пътя на познанието. А аз знам, че в нашето училище има такива учители, които карат децата да вярват в тях.“.

От своя страна пък консултанта на учениците Заприна Глушкова – старши учител по български език и литература, отново не скри радостта и вълнението си от новите успехи. Тя пожела на учениците си да продължават смело напред. Не пропусна възможността отново да им благодари:

„Благодаря Ви деца, за поредния наш успех! Отново доказахме, че можем да печелим награди на национално ниво и това, че нашето училище, макар и малко, по нищо не отстъпва на големите училища. Успехите ви са „заразни“ – увличате след себе си и по-малките.

Обичам Ви!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене