Курортните центрове в Югозапада се готвят за един по-различен 8-ми декември

Курортните центрове в Югозападна България се готвят за един по-различен 8-ми декември, предвид пандемичната обстановка.

Представителите на туристическия бизнес изразяват неувереност заради динамично променящата се ситуация.

Макар да има вече заявени частични резервации в отделни хотелски комплекси в региона, повечето бази не са обявили предварителни куверти.

Факт е, че туристическият бизнес е сред най-засегнатите икономически отрасли от пандемичната криза. Предстоящите празнични дни в края на годината, този път не провокират настроение сред хотелиери и ресторантьори.

За техните проблеми обаче, говорим постоянно. Затова сега решихме да разберем как се чувстват представителите на една група от основния им контигент клиенти – младата академична общност.

За начина, по който приемат настоящите предизвикателства; и за осмодекемврийските им нагласи разговаряхме с четирима четвъртокурсници в специалността „Култура и медии“ в ЮЗУ в Благоевград.

Като цяло очакването им е за едно по-различно преживяване на студентския празник. Но без да правят излишни трагедии от този факт.

Общото между Тони, Милена, Вики и Елена е, че демонстрират позитивизъм, като подчертават обаче, липсата от физическия контакт. Но, празничните очаквания в този специфичен период не са на преден план.

И макар социалните им контакти да са поразредени, се опитват чрез виртуалното пространство да запълват празнините.

Разбрахме, че всеки един вече е научил своя урок от създалата се световна нестабилна обстановка. И въпреки наложените рестрикции, си има собствена преценка за делниците, безделниците и за празниците./bnr.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене