Прогноза за времето – 13 ноември (петък)

Днес над източните райони от България ще остане с ниска слоеста облачност или мъгла. Над западната половина от страната, след временното намаление на облачността, тя отново ще се увеличи и ще е предимно значителна. Само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 9° и 14°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Мартин Славчев в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 19 градуса.

Над планините облачността от запад ще се увеличи и ще е значителна. На места ще има и предимно слаби валежи от дъжд, над 1700 метра – слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

В събота над западната половина от страната облачността ще се разкъса и ще намалее, в много райони до слънчево. Над източната ще преобладава облачно време, възможни са и локални незначителни превалявания.

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време, а вероятността за валежи е малка.

Във вторник от запад облачността ще се увеличава и по-късно през деня на места в Западна България ще превали дъжд. Температурите ще останат почти без промяна.

Над Черноморието облачността ще остане значителна. На места ще има и слаби валежи от дъжд. В сутрешните часове отново има условия видимостта да бъде намалена. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е от 15° на север до 17° на юг. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, след обяд ще отслабва до 2 бала.

На 13.11.2020 слънцето ще изгрее в 07:16 часа и ще залезе в 17:04 часа. Продължителност на деня 09:47 часа.

На 13.11.2020 луната ще изгрее в 04:38 часа и ще залезе в 16:19 часа. Осветеност на диска в 0h UT 5 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене