ТЪЖНА ВЕСТ! Учителка на 45 г. от разложкото с. Баня загуби битката с коронавируса

Началната учителка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в разложкото село Баня Ана Попиванова загуби битката с коронавируса. 45-годишната жена е починала миналата нощ на път за София, където е била насочена заради внезапно влошаване на състоянието й. Тя е лекувана в МБАЛ – Разлог около една седмица. Само за няколко часа в сряда състоянието й рязко започнало да се влошава и лекарите незабавно организирали транспортирането й в интензивно отделение в столицата, но по пътя учителката издъхва.

Черната вест шокира близките й и колектива на училището в Баня, всички жители на селото са потресени. С огромна болка колегите й споделиха единствено, че са изгубили един прекрасен колега и приятел. Много от приятелите и близките й ежедневно са комуникирали с нея по телефона. Притесненията й са били насочени за здравето на родителите й, които също са с Ковид и са настанени в болницата в Разлог, те са с придружаващи заболявания. Часове преди да бъде предприето транспортирането й за столицата, тя споделила с близки, че изпитва затруднения при дишане, но никой не е очаквал такъв трагичен изход.

Ана Попиванова е старши учител и от дълги години преподава английски език на децата от 1 до 4 клас. Родители споделиха, че е изключително съвестен, стриктен и отговорен учител. Има син на 16 години, който е ученик в 10 клас в ПГЕЕ – Банско.

Ана Попиванова ще бъде погребана в гробищния парк в родното си село Баня. Погребението е служебно и на него ще могат да присъстват единствено от най-близкия роднински кръг.

Погребението ще бъде днес от 13.00 часа на гробищния парк в родното й село. Разходите по него ще се поемат от община Разлог, съобщава в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене