Топ Преса моментално настоява Ротари клуб – Гоце Делчев да оттеглят кампанията си от ХелпКарма! Не бъдете част от резила!

Кампанията „Докторе Благодаря“, моментално да бъде отеглена от платформата ХелпКарма! Това настоява медийна група Топ Преса след апел и сигнал от свои читатели. 

Хора които желаят да дарят отказват да преведат парите си по сметките на скандално известната вече фондация ХелпКарма. Причината е разследване на журналистката Мария Цънцарова по Би Ти Ви, която разнищи фондация „Хелп Карма“, вземали заплати от дарения за болни деца.

Тя е установила, че от фондацията са събрани общо 21 млн. лева от дарения. На нуждаещите си, в чиято полза са постъпили парите, са изплатени общо малко над 13,5 млн. лева. Над 5 млн. лева има по сметна на фондацията.

От остатъка на сумата от дарения към „Хелп Карма“ са раздавани сериозни заплати, включително и годишни бонуси. Константин Кръстев, собственик на фондацията обясни, че IT специалистите вземат високи заплати, а той иска да работи с хора на високо ниво.

Един от тези специалисти е Славчо Славчев, който е получил месечно от 80 хил. лева. На всичко отгоре той е получил и заем за купуване на апартамент от парите, идващи от дарения за болни деца. Кръстев каза, че по принцип „Хелп Карма“ не дава заеми, но Славчев му бил приятел и „много специален човек“.

След срещата с екипа на bTV и репортера Мария Цънцарова, заемът е възстановен, но не от Славчев, а от собственика на „Хелп Карма“ Константин Кръстев.

Вече две седмици след излъчването на първия епизод от разследването на Цънцарова, цяла България анатемоса фондация Хелп Карма, още повече, че преди дни пък лъснаха схемите на майка на болно дете и служител на фондацията, която има кампания в Хелп Карма за 350 000 евро и с парите си е осигурявала луксозни круизи в Америка.

„Молим ви поискайте от вашата трибуна Ротари клуб  – Гоце Делчев и сдружение „Хроника срещу рака“ да оттеглят кампанията си организирана в помощ на болницата в Гоце Делчев от платформата Хелп Карма. Едва ли ще има хора които ще даряват повече през Хелп Карма. Тази кампания е вече опорочена. Нека стане ясно публично какво се случва със събраната сума от 2865,58 € по кампанията „Докторе Благодаря“ , нека сумата бъде преведена на болницата и да се намери нова форма за събиране на дарения…“ пише ни по темата нашата читателка Ангелина Павлова.

Топ Преса се присединява към апела. Настоява за пълна прозрачност от страна на организаторите Ротари клуб – Гоце Делчев и сдружение „Хроника срещу рака“. Странно е наистина при положение, че сдружение като „Хроника срещу рака“ има банкови сметки за набиране на дарения, защо трябва да се ползва платформа като Хелп Карма? Заради егото на някого ли или за други цели?

Топ Преса подкрепи безкористно кампанията „Докторе Благодаря“ от първия ден, но сега настоява за разяснение и повече информация. Кога събраните пари ще бъдат преведени на болницата и как? Как ще продължи кампанията и организаторите и настояват ли пак да е през Хелп Карма, за които се доказа че ползват парите за користни цели и въртене на лихва?

Даваме три дни за отговор! 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене