Монтират два автомата за ски карти в курорта Банско, крути мерки срещу COVID-19 в ски зоната

Ски зона „Банско” е в готовност да посрещне един особен зимен сезон заради пандемията от коронавирус. В Пирин планина също ще има мерки срещу COVID-19.

Всички ще бъдат длъжни да носят предпазни маски в затворени помещения – в гардеробите за ски, в начална, междинна и крайна станция на каббинковия лифт, в самите кабинки, в ресторантите. В заведенията ще се спазва и изискването за отстояние от поне метър и половина между масите. За изпълнението на ограничителните мерки ще следи охраната в ски зоната.

„Ще гарантираме здравето на нашите клиенти. Кабинките ще се дезинфекцират три пъти на ден срещу коронавирус. Ще има максимална бройка хора, които ще могат да са едновременно в гардеборите и заведенията, както и пред касите. Само се молим да има гости в Зимната столица на Балканите – Банско”, заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата концесионер.

Пред начална станция на лифта ще се монтират два автомата, от които любителите на зимните спортове ще могат да си закупят дневни карти за ползването на съоръженията в ски зоната. Целта е да не се стига до струпване на много хора пред касите.

„Само инвестицията в двата автомата е за около 60 000 лева. Искахме да купим специални машини за дезинфекцията на кабинките, но фирмата се оказа ,че не може да ги произведе. Сега поръчахме електронни раници, с които да се извършва тази дейност”, допълни Иван Обрейков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене