Наглост! Кметът Р.Томов лапа всеки месец 20 бона, а предлага да намалят наема на РАФИ към общината!

Няма такава наглост, да правиш пиар по време на чума! Вместо да намали наема, който е сложил на наемателя да му плаща всеки месец на една от фирмите му, които фиктивно сега не се води на него /най- вероятно/ и по данни е около 20 000 лв. на месец, Томов реално бърка в джоба на благоевградчани като намаля наема, не само на Рафи, а и на други заведения.

Недостойно е в тежкото време, време на пандемия и криза да прибираш в джоба си лесни  пари.

И това са пари от данъкоплатците, които са изкарани с тежък труд и лишения. Важното е наемът на „Рафи“ да е по-малък, а пък цените в заведението може да са  космически, нали трябва и от тук да има печалба.

Вярно е,  тежка е ситуацията няма бизнес в тази коронакриза, но едва ли това ще промени нещо.По скоро наближават избори и тактиката е пиар, да се харесаме на бизнеса.

С просто око се вижда незаконното строителсво по главната улица как всички откритти площи са заградени и превърнати в закрити,  без строителни документи и всички си мълчат.Разпрострели маси навсякъде, без да плащат допълнителен наем всеки се прави на ударен.

Няма хора,  оплакват се! А,  всеки ден никнат маси и столове по пешеходната зона, която е трудно проходима на много места.

Например в района  на известното заведение ДЖО ШУА  е пълен хаус. Вече между улиците с  това разширение  уж на външна площ и заградена и превърната на постоянна вътрешна/без документи/ ,няма шанс да мине,  ако се случи нещо , не само пожарен автомобил ,но и линейка. Запознати коментират,  че редовно майки с детски колички се провират през витрини ,столове и маси,за да си прокарат път да минат на отсрещната уличка.

Да не говорим ,че площад вече почти няма. Събота и неделя е практика да разпрострят всички маси чак до паметника на Г.Делчев.А кой плаща за това? Кой го контролира? Или разчитаме на почивния ден и че няма да минат проверки от и без това заспалата общинска администрация, вторачила се в лични дела от своите уж специалисти / по ВИК/по строителството зам.кмет Терзиев.

Неадекватни или умишлени са действията на Томов и екипа му или толкова си могат, явно второто, са основните коментари на жители на общината.

Наглостта е огромна и на ресторантьорите, които винаги са с претенции.Нагли до безобразие, наскоро ОбС по предложение на Р.Томов отново направи промени на наемите в ЦГЧ и пак имаше претенции…

Искаха по нисък наем в центъра в сравнение с квартални заведения.Странни хора са, коментират запознати, хем искат в центъра заведения и бизнес, където били хората и потока и ще имат повече работа, а и цените  тройни на кафе и т.н., хем пък да плащат по-малко наем от кварталните заведения, които едвам кретат с ниските цени.Обикновенно повечето са сезонни, само летен период с по голям поток,през другото време си плащат наем, а печалбата малка.

Ако минат служители и замерят площите кой колко ползва ще цъфнат оргомни разлики в клавиатурите и от там в сумите, които губи общината и данъкоплатеца, а печелят наемателите/бизнесмени/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене