Състоянието на пострадалите момичета при зверската катастрофа край Господинци се

Стабилно е състоянието на 23-годишната Изабел Арнаудова, която пострада тежко при ПТП-то край Момина кула на пътя Банско-Гоце Делчев завчера. Това съобщи в края на работния ден снощи директорът на лечебното заведение д-р Филибев. Засега не се налага транспортирането й до друга болница и младата жена остава под активно лекарско наблюдение в интензивното отделение на МБАЛ „Иван Скендерев“ в южния град.

Стабилно е състоянието и на другата пострадала Зейнеп Топова, която е с по-леки травми.

А вчера училищната общност при СУ “Св. П. Хилендарски”, където се обучаваше 15-годишната Силвет Топова, загинала при зверската катастрофа, изрази скръбта си от огромната загуба и във Фейсбук профила си написа:

„Цялата училищна общност при СУ “Св. П. Хилендарски” и село Абланица потъна в скръб. Завинаги ни напусна едно прекрасно дете – нашата Силвет!

Отиде си от този свят с усмивка, с жажда за знания, с обичта си към красивото и ценното в живота! Дете-слънце, дете-цвете в училищната ни цветна градина!

Силвет винаги ще има място на училищния чин, винаги ще живее с нас – в игрите, в учението, в празници и делници! Светлината, която носеше, винаги ще свети сред нас! Почивай в мир, мило наше дете! Ти ще останеш завинаги в нашите сърца! Обичаме те! Поклон!”, написаха за последно сбогом от училището.

Две села – Абланица и Вълкосел, потънаха в скръб заради загубата на два млади живота – 15-годишната Силвет и 21-годишната Айше. Момичетата загубиха живота си в зверската катастрофа по пътя за Гоце Делчев завчера, след като лекият автомобил, с който пътували, се врязал в насрещно идващ автомобил „Мерцедес“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене