Важно заседание на Изпълнителната комисия: Изслушаха кметовете на ГЕРБ в Пиринско! Приеха листите!

Няма промяна в номинациите! Досегашните се впускат в предизборната битка! Без изключения…

Атанас Камбитов, Георги Икономов и Красимир Герчев, освен кандидати за кметове ще са и водачи на листата на ГЕРБ

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ проведе заседание днес, на което бяха поканени кметовете, народните представители и областните управители от всички области в страната. В 12 часа бе приета и благоевградската група кметове и депутати, които представиха листите си общински съветници. Всички бяха изслушани от комисията и на финала на заседанието стана ясно, че изненади няма.

„Няма никаква промяна“, каза за struma.com областният лидер на ГЕРБ в Пиринско Даниела Савеклиева и допълни: „Структурите по места в областта доказаха за пореден път, че ГЕРБ е високо организирана партия със сериозна заявка за победни резултати и в предстоящите местни избори в областта“. Днес се изясни, че досегашните кметове, управляващи в Пиринско ще са и кандидат-кметове на ГЕРБ в Местни избори 2019.

Атанас Камбитов е кандидатът за кмет на областния център Благоевград, Георги Икономов за Банско, Кирил Котев – Сандански, Димитър Бръчков-Петрич и Красимир Герчев, ще се бори за пореден мандат в Разлог, научи Struma. com Камбитов, Икономов и Герчев, ще са водачи и на листи, стана ясно още след заседанието на комисията.

Резултатът е очакван за нас. Изненадата е в лагера на противниците на сегашното управленско статукво и опозицията навсякъде в областта. В Благоевград някои бяха убедени, че Камбитов няма да е кметът правеха планове и чертаеха комбинации, елиминирайки го от предизборната битка.

Един от мераклиите за кметския стол, вътрешногерберски опозиционер, вече дори се бе вживял в ролята на кмет и започнал предизборни обиколки по селата в община Благоевград. Вътрешната опозиция в ГЕРБ насаждаше мнението, че Камбитов няма да получи шанс за трети мандат, обединявайки се в това твърдение дори с опозицията. Обаче днес бе показано, че номинациите не са промени заради убеждението, че сегашните герберски кметове тежат на местата си и са достойни да представят партията си в местните избори през есента.

Битката срещу кметовете на Сандански и Банско, където опозиционери разпространяваха какви ли не небивалици, също бе ожесточена. Котев и Икономов бяха обект на всякакви нападки, инициирани от противниците им, анонимни доноси заливаха комисията, а очакванията бяха тези кметове да не бъдат допуснати за участие в кампанията. И тук надеждите им останаха излъгани. Така, че ГЕРБ е наясно с кандидатите си, останалите партии все още се лутат, изчаквайки конференциите си.

БСП в Благоевград е почти сигурна, че кандидатът им ще е бизнесменът Румен Томов, в Сандански лидерът на партията Снежана Стоянова, на другите места все още е неясно. Пожелаваме успех на кметовете на ГЕРБ в местни избори 2019. Всички те ще се борят за пореден управленски мандат. Очаквайте имената и на другите кметове от по малките селища след като Изпълнителната комисия официално публикува решението си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене