Прокуратурата в Гоце Делчев повдигна обвинения на шофирали след употреба на дрога

Районна прокуратура – Гоце Делчев е привлякла в качеството на обвиняем К.Ч. от с. Дебрен за шофиране след употреба на наркотични вещества.

В късните часове на 04.08.2020 г. тридесет и три годишният мъж управлявал лек автомобил „Опел“ в с. Господинци. При извършена проверка от органите на реда било установено, че водачът се намира под влияние на наркотици. По надлежния ред е било констатирано, че мъжът употребил амфетамин. По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта.

Към наказателна отговорност за шофиране след употреба на наркотични вещества прокуратурата в Гоце Делчев е привлякла други три лица – Д.Д. (на 30 години), К.С. (на 29 години) и М.Р. (на 23 години). Престъпните деяния били извършени от тях на територията на града.

Прокуратурата разследва военнослужещ за разпространение на наркотици

Около 16,30 ч. на 17.10.2020 г. М.Р. управлявал лек автомобил м. „Опел“ по ул. „Пейо Яворов“, когато бил спрян за проверка. Било установено, че водачът се намира под влияние на амфетамин.

На 20.10.2020 г. Д.Д се движел по ул. „Дунав“ със собствения си автомобил м. „Ауди“, след като по-рано употребил марихуана.

По обед на 21.10.2020 г. обвиняемият К.С. шофирал лек автомобил м. „Хонда“ по ул. „Полковник Борис Дрангов“. С  тест за наркотици е било установено, че по време на шофиране водачът се намирал под влияние на дрога – тетрахидроканабинол.

За управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до три години и глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене