Инфекционист на 81 се грижи за болните с коронавирус в Дупница (ВИДЕО)

Последният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е на 81 години

Д-р Мария Богоева е жената, на която всички в града се възхищават, защото въпреки възрастта си, всеки ден влиза в COVID-отделението, за да лекува пациенти.    

„Доволна съм, че съм здрава и мога да помагам. Не ми тежат годините, не се чувствам на 81. Щяха да затворят отделението и, за да спася болницата, дойдох да работя”, сподели инфекционистът. 

Сега д-р Богоева и останалите лекари са голямата надежда на Дупница. „Щадят ме откъм дежурства. Работя от 08:00 до 14:00 часа, за което им благодаря. Не давам нощни смени”, сподели медикът.

Резервен вариант за инфекционист в общинската болница нямат. И д-р Богоева на практика в момента е незаменима. В Дупница COVID-отделението е пълно и няма спокоен ден за лекарите. „Не можем да настаним всички, които идват. Започват разправии с близките, те са си прави, но и ние сме прави”, смята лекарката.

Най-много д-р Богоева страда за медицинските сестри около нея, защото вижда, че много често те полагат извънреден труд, който остава невъзнаграден. В битката срещу коронавируса най-важен е високият дух, казва още д-р Богоева. Тя е решена на всичко, за да преведе екипа и пациентите си през ада на пандемията.

https://www.vbox7.com/play:4f0b7c717e

 nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене