Икона на Св. Петка ще закриля жители и гости на село Полена

Икона на Света Петка, направена от именития художник Николай Кашев, ще закриля жителите и гостите на село Полена. Тя бе осветена днес от отец Бисер.

В края на работния ден на входа на Полена се събраха жители и гости на селото, като сред тях бяха и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, кметът на село Полена Веселин Топузов, кметицата на село Крупник Иванка Чакалска и кметът на село Сушица Георги Митрев.

„Днес сбъднах една мечта! Искрено благодаря на всички, които допринесоха за изграждането на иконата. Това е моя идея и благодарение на помощта на кмета Апсотолов, благодарение на г-н Кашев, както и на всички, които отделиха от времето си и положиха усилия, днес тя е реалност. Св. Петка е нашата закрилница и вярвам, че ще продължава да закриля всички нас! За пореден път доказахме, че в Полена има будно общество!“– коментира след освещаването кметът на Полена Веселин Топузов.

Иконата на Света Петка – закрилницата на Полена е направена по инициативата на Веселин Топузов и помощта на общинския кмет Апостол Апостолов.

С общи усилия и труд, Веско и доброволци от селото издигнаха постамента, от който Закрилницата ще бди над жителите и гостите на селото и всички пътуващи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене