Лекари от Кюстендил с апел: Носете маски, болницата е на път да бъде блокирана

27 пациенти са в тежко състояние в Кюстендил

Единствената молба на лекарите, които се грижат за нашето здраве е всички да носят маски и то не на брадите, а да покриват лицето, както са правилата. Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов след разговор с ръководството на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ – Кюстендил.

Той посочи още, че болницата в Кюстендил е на път да бъде блокирана, 27 човека в тежко състояние са настанените в здравното заведение. Други 6 тежко болни очакват резултатите от тестовете, вероятно които ще се потвърдят COVID – 19. Вчера 44-годишен мъж е загубил живота си, в момента има човек, който е в изключително тежко състояние и интубиран, между живота и смъртта.

„Отчаяния вопъл на всички медици е носете маски. Никой от нас не знае къде може да се зарази. Всеки ден имаме по 25-30 човека заразени от всички възрасти“, заяви още кметът на областния град. „Лекарите вече са на ръба, няма нужда да им пляскаме или да сме доброволци, доброволци сме ако си носим маските“, обяви още Петър Паунов.
По данни от Областния кризисен щаб, нови 30 положителни проби с COVID-19 са регистрирани през изминалите 24 часа в област Кюстендил. В COVID отделението на Общинската болница в град Дупница са настанени за лечение 19 души. Част от пациентите са в средно тежко състояние, две от отделенията са временно затворени информират от болничното заведение. В Кюстендилската болница са настанени 27 пациенти с коронавирус, един мъж е в критично състояние, а други четирима пациенти са в тежко състояние. Здравното заведение предвижда да преобразува отделението по вътрешни болести в КОВИД отделение, заради множеството болни през последните дни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене