Облачно и дъждовно време в Югозапада

Днес ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Ще духа слаб северозападен вятър. Сутрешните температури ще се повишат и ще са между 7 и 12 градуса. Дневните ще се понижат и ще са от около 12 градуса в североизточните райони до 19 градуса в югозападните. До вечерта в повечето райони валежите ще спират.

Черно море

Над Черноморието ще преобладава облачно време. В южните райони ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Максимални температури на въздуха: 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Планините

Над планините ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по най-високите части – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

Следващите дни

В сряда и четвъртък в западната половина от страната облачността ще остане значителна, почти без валежи; вятърът ще се ориентира от изток, ще е слаб, вторият ден ще е почти тихо. В източната половина вятърът ще е североизточен, временно ще е до умерен, вторият ден ще стане от север-североизток; облачността ще се разкъса и ще намалее. Температурите ще се понижат, сутрешните все още ще са сравнително високи, максималните в повечето места – между 11 и 16 градуса. Източник: БТА НИМХ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене