Футболист от Пиринско донесе малко футболна светлина в националния отбор

Става дума за кадъра на „Пирин“(Благоевград) Тони Тасеев, при победата на младежката селекция на България над Румъния с 2:0

Това бе последна квалификационна среща за Евро 2017, а освен играча на „орлетата“ още едно попадение добави Александър Георгиев.
Със спечелените три точки „трикольорите“ събраха актив от 17 точки и финишираха на второ място в Група 5. Въпреки това, нашите момчетата не успяха да се класират за баражите. Румъния остана на трето място с 16 пункта. Лидер е Дания с 26.
Статистиката сочи, че това е най-доброто класиране на българска младежка гарнитура в последното десетилетие.
Националите ни направиха добър мач. През първото полувреме младите „лъвове“ контролираха осезаемо срещата и закономерно стигнаха до две попадения.Нашата селекция поведе след 16-ата минута. След центриране в наказателното поле Кирил Десподов нанесе удар с глава. Стражът на Румъния Кожокаро се хвърли в правилния ъгъл, но топката срещна десния му стълб. След това попадна в Тони Тасев, който от чиста позиция засече за 1:0.
В 35-ата минута преднината на България бе удвоена. При хубава атака отдясно, Антонио Вутов центрира в пеналта, Кирил Десподов се размина с топката и така тя стигна до Александър Георгиев. Той чакаше при далечната греда и без много бавене покачи на 2:0.Второто полувреме стартира с нелошо положение пред вратата на Румъния. Кирил Десподов стреля, вратарят на гостите изби в ъглов удар, а след неговото изпълнение, топката бе изчистена. След това се забеляза известно отпускане в нашите редици, а северните ни съседи имаха инициативата. На три пъти гостите удряха греди. Първо късметът не покри удар на Тудория, после в 90-ата минута съседите ни организираха умела атака, но гредата помогна на Китанов, а в продължението изстрел на Калкан се отби в левия стълб.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене