Пазарът на имоти е стабилен, отчитат експерти

продажба

Ако има ръст на цените в сектора на недвижимите имоти, той ще бъде минимален. Това прогнозира  Добромир Ганев, зам.-председател на национално сдружение „Недвижими имоти“.

Ганев бе категоричен, че пазарът е стабилен, като е окуражителен фактът, че има издадени много нови разрешителни за строеж, както и вече започнати строежи.

„Това, което се наблюдава в някои райони на големите градове, е, че поради липса на добри предложения има желание от страна на собствениците да реализират по-висока цена спрямо да речем предходното тримесечие, но това все още не е отчетлива тенденция. Едно тримесечие не е показателно за сектора. Нека видим годината и тогава бихме могли да кажем дали има тренд нагоре“, каза Ганев.

Според личното му мнение, ако има тенденция за ръст на цените, повишението ще е символично.

„По-скоро стабилността на този пазар е явна, едно равновесие между търсене и предлагане, въпреки че много се измениха критериите и желанията на новите купувачи на жилищна собственост в сравнение с предходните няколко години“, каза зам.-председателят на сдружението „Недвижими имоти“.

По думите му изискванията са много по-високи и поради тази причина инвеститорите в нови жилища се съобразяват с тях и когато излезе нов проект, той е предпочитан пред „новото по-старо“ строителство или пред старото строителство в зависимост от съответния район.

Ганев бе категоричен, че е изключително важно при покупка или продажба на имот да се обърнем към специалист за юридическа помощ, защото често стават измами с фалшифицирани документи. Когато решим да отдадем имота си под наем, задължително да го застраховаме, посъветва още експертът.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене