Прокуратурата ще влезе в Агенция „Митници“

Само за ден Ваньо Танов откри шокиращи злоупотреби в митниците

Прокуратурата ще влезе в Агенция „Митници“. Това обяви по Нова телевизия новият стар директор на агенцията Ваньо Танов. Според него има съществени нарушения в работата на митниците и те трябва да бъдат разследвани.

Междувременно правителството влезе в обяснителен режим за назначението на Танов заради засиленото обществено недоволство.

24 часа. Толкова са били нужни на новия стар директор Ваньо Танов, за да заключи, че митниците са разграден двор. Имало е преназначения ден преди стария началник да сдаде поста. Постъпления в хазната няма. За година управление няма и една обявена обществена поръчка.

„Да, за някои неща отсега ще подам доклад в прокуратурата. Има фирми, чиято гаранция е в една банка”, заяви Танов.

Именно фирмите и техните покровители, които са злоупотребили с държавна пара, по думите на Танов стоят зад организираните брожения по повод назначението му за шеф на митниците.

Че положението в митниците е тежко, пръв алармира служебния премиер Георги Близнашки. Така той аргументира и връщането на Танов във ведомството. А вицепремиерът Екатерина Захариева призова да бъде даден шанс на Танов.

Обяснителния режим по темата „Назначението на Танов“ е провокирана от многобройни коментари на недоволни в социалната мрежа, обединени под мотото „АЛО, Ваньо“. На обявения днес протест пред министерски съвет не дойде никой.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене