Connect with us

Таблоид

Почина Витка – спътницата на Ванга

Published

on

Витка Петревска – помощница и спътница на пророчицата Ванга до последния й миг, си отиде на 92-годишна възраст. Жената, която се грижеше за ясновидката починала преди дни след дълго боледуване.

Витка Петревска е обикновена жена от петричкото село Първомай, когато Ванга праща хора да я заведат при нея. Тогава тя дори не подозира, че в продължение на много години ще бъде най-доверения човек на пророчицата.

Първоначално сляпата ясновидка й дава дребни задачки като това да боядиса вълна. а след това я взема при себе си, да живеят заедно и да спят легло до легло в схлупената къщурка в двора на храма в  Рупите. А когато семейството на Витка иска да си я прибере в дома й в Първомай, Ванга отсича: “Витка си е за мене, вземете ли я, живи до Първомай няма да стигнете!”

Витка е неотстъпно до леглото на пророчицата ден и нощ, когато тя вече е тежко болна. “Витке, в болница ако ме вкарат, жива нема да излеза“. Така й казва, когато Ванга вече я вдигат с линейка за Правителствена болница в София. Витка и Нешка Робева са единствените, които затварят очите на пророчицата в болницата.

Витка умееше да готви кисело зеле със свинско и да върти баници, с които Ванга черпеше за празниците, казват близките до пророчицата. Правеше вкусни баници както със сирене, така и сладки баници с тиква. Грижеше се и за чистотата на двора и пред двете къщи – в Петрич и на
Рупите, където през годините петричката гледарица посрещаше хиляди хора от цял свят, потърсили помощ от съветите й.

Ванга познаваше, както доброто, така и не съвсем доброто бъдеще на всеки от хората потърсили
помощта й. От 1985 година Витка посрещаше и изпращаше както видни личности, така и обикновенни хора. Била е свидетел на всички срещи и предсказания за хората, като никога, никъде и нищо не е разказва

Дори след смъртта си пророчицата я закриля и предупреждава при важни житейски избори. Преди години Ванга се явява в съня на Витка и й дава знак да се оперира, въпреки неголемите надежди, които лекарите дават и й казва, че още й е рано да си отиде от този свят. И тя напълно се доверява на приятелката си. А сега двете най-близки жени се събраха отново.  На онзи свят.

Таблоид

Кая избира между Василев и Хаджихристев на финала на „Откраднат живот“

Published

on

Съдбоносен избор очаква сестра Кая Райкова (Неда Спасова) в последните епизоди от настоящия 10-и сезон на „Откраднат живот“.

След като сърцето й я водеше ту към доктор Хаджихристев, ту към доктор Василев през епизодите, преминаващи под надслова „Антитела“, тази седмица тя трябва да реши с кого от тях иска да има връзка.

Доктор Чилингирова пък ще предприеме една от най-смелите стъпки в своя житейски и професионален опит. Нора ще заложи на карта всичко, което притежава, твърдо решена да спаси един човешки живот. В трите оставащи епизода от сезона зрителите ще разберат и дали тя ще успее да се измъкне от пагубните отношения с Фотев.

“Откраднат живот” ще излъчи последния епизод от “Антитела” този четвъртък (3 декември). Противно на спекулациите, че с това ще бъде обявен и край на целия сериал, екипът на продукцията вече е започнал работа и по 11-и сезон. „Нашата работа е да заснемем епизоди, не се ангажирам със срок кога ще бъде излъчено, не сме определили финал. Може да има сезон 11, 12 или 13″, коментира неотдавна Евтим Милошев.

Continue Reading

Таблоид

Дама от Гоце Делчев с инвестиционно предложение за „Изграждане на цех за производство на готови храни“

Published

on

На основание чл. 4, ал. 2 (изм и доп ДВ бр.3/05.01.2018г.) от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда, * Община Гоце Делчев, осигурява обществен достъп до уведомление за инвестиционно предложение за “Изграждане на „Цех за производство на готови храни“ в сграда с идентификатор 17395.135.9.1 по одобрени кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Гоце Делчев, Община Гоце Делчев, обл. Благоевград“ с Възложител: „Мамма Миа 73“ ЕООД.

Управител на дружеството е Мариана Алексова със седалище  на  дружеството ул. Охрид №9 . Инвестиционното предложение е за  изменение на дейности и предвижда да се реализира в сграда в сграда с идентификатор 17395.135.9.1 по одобрени кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Гоце Делчев. Въпросната сграда в имот, представляващ урбанизирана територия с начин на трайно ползване „За друг вид производствен складов обект „ Имонън е с площ 4002 кв.м. а сградата предмет на ивестиционното предложение – 401 кв. м.

Според предложението се предвижда сградата да бъде преустроена в цех за производство на готови храни ,като се обособят  съответните зони за осигуряване на работния цикъл.

С инвестиционното си предложение ,възложителя предвижда да кандидатства за финансиране по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 .

Според  инвестиционното  предложение , в цеха ще се произвеждат  ястия от месо със зеленчуци : месо с грах, месо със зрял фасул, кюфтета с доматен сос и др. Всеки ден ще се произвежда един продукт  и ще се консервира по строго регламентирана  технология  за производство на консервирани ястия в буркани от 580 гр. и в картонени  тарелки по  600 гр.

Инвестиционното  предложение е свързано с кандидатстване  по Програма за развитие на селските райони 2014- 2020 г. мярка 3-6.4“Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ на МИГ –Гоце Делчев-Гърмен- Хаджидимово.

 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al