Разлог посреща годишния конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

Годишният конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм ще се проведе на 8 и 9 септември в Разлог. Форумът се реализира под егидата на Министерството на туризма и община Разлог. Темата на 8-ия Конгрес ще бъде „Мястото на здравния туризъм в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България“.

Програмата включва обсъждане възможностите за възстановяване след Ковид-19 инфекция в Медикъл СПА центровете на България, като по темата ще говорят главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и проф. Коста Костов – водещ специалист по белодробни болести. Специално внимание ще бъде насочено към маркетинга и дигитализацията в туризма.

През тази година организацията отбелязва 15 години от основаването си. Днес БСБСПА е националната продуктова неправителствена организация, обединяваща общини, инвеститори, експерти и организации, работещи в сферата на балнео, СПА и уелнес индустрията; партньор на Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването, член на Германо-Българската индустриално-търговска камара, активен член и участник в ръководството на Европейскaтa СПА асоциация.

„Ценностите, на които заложихме, са взаимствани от националния девиз “Обединението прави силата”, както и “Заедно можем повече”. Имахме ясна визия, а тя бе България да бъде възродена като целогодишна туристическа дестинация, основаваща се на оздравителен туризъм – балнео, СПА и уелнес туризъм. Нашата мисия бе и е утвърждаване на България на вътрешния и на международния пазар като качествена целогодишна туристическа дестинация за здравен туризъм (в направление Медикъл/СПА, СПА и уелнес), стъпила на солидна основа: богат природен ресурс – климат, минерални води и пелоиди – златото на България са нашите минерални води; традициите от траките и римляните, научен потенциал, съвременна инфраструктура, добре обучени кадри“, споделя Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация.

Събитието ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването.

Като допълнителна мярка за безопасно провеждане, домакините ще изискат от участниците да предоставят документ за ваксинация или документ за преболедуване, а на тези, които нямат ще бъдат направени безплатни бързи антигенни тестове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене