Connect with us

ГЕРБ

ПП ГЕРБ Благоевград помогна за приемане на дарение за МБАЛ-Благоевград

Published

on

Общинският съветник от ПП ГЕРБ Благоевград Красимир Роячки и членове на партията от общината помогнаха при приемане на дарение от медицински легла, колички, столове и други материали, които МБАЛ-Благоевград получи днес.

„ГЕРБ Благоевград винаги са помагали на болницата и ще продължаваме да го правим. Днешната акция отново показва това. Тази година сме дарили неколкократно маски, шлемове, ръкавици и предпазни костюми за нуждите на МБАЛ Благоевград по време на пандемията, причинена от COVID-19. Имахме планувана инициатива за облагородяване на двора на болницата, но предвид тежката ситуация с броя на заразените в общината, я отложихме и ще я проведем през някой от следващите месеци.“, каза Красимир Роячки.

ПП ГЕРБ Благоевград ще продължи да помага на болниците в региона като в следващите седмици членове на партията и общински съветници ще бъдат доброволци-санитари в COVID-отделенията.

ГЕРБ

ЕК проверява глобяват ли неправомерно български шофьори на тирове

Published

on

Европейската Комисия ще предприеме действия към държавите, които неправомерно налагат глоби на шофьорите на товарни автомобили и изискват от тях да доказват с документ къде са извършили своята регулярна седмична почивка. Това се казва в писмо от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен до българския евродепутат от ПП ГЕРБ /ЕНП/ Андрей Новаков.

През месец юли Новаков сезира Еврокомисията по повод многобройни сигнали от потърпевши български шофьори, глобени с хиляди евро заради липса на документ, с който да докажат пред националните власти, че са извършили седмичната си почивка извън превозното средство.

През 2020 г. ЕС въведе законодателния пакет „Пакет Мобилност 1“, който налага допълнителни регулации в международните товарни превози и условията за работа на водачите на камиони. Регламентът забранява на товарните шофьори да спят в кабините на превозните средства и изисква регулярна седмична почивка за водачите в подходящи условия и с установени стандарти за настаняване и хигиена. В официалното тълкуване на разпоредбата Европейската комисия отбелязва изрично, че шофьорите не са длъжни да доказват къде са прекарали тази почивка и властите в отделните страни-членки не могат да изискват от тях документи за това.

В писмото си до Андрей Новаков председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се ангажира ресорните служби да извършат проверка и да влязат в контакт с властите в държавите-членки, от които има получени сигнали. Конкретен резултат по предприетите действия се очаква максимално бързо.

Continue Reading

ГЕРБ

Поздрав от Стефан Апостолов по случай 22 септември!

Published

on

Приемете моите най-искрени поздравления по повод националния празник на България – Деня на независимостта!
На 22 септември, преди 113 години, при изключително тържествена обстановка в историческата църква „Св. Четиридесет мъченици“ на старопрестолния Царевец е обявена независимостта на България!
Този празничен ден е от изключително значение за нас, българите, тъй като е извоюван без чужда помощ, благодарение на самочувствието и увереността на българския народ.

Днес, не ни остава нищо друго, освен да повторим казаното в Прокламацията за обявяването на независимостта: Да живее свободна и независима България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Стефан Апостолов

Continue Reading

ГЕРБ

Поздрав от Георги Динев по случай 22 септември – Деня на независимостта!

Published

on

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 113-та годишнина от обявяването на Независимостта на България!
В ден като днешния, ние сме длъжни да си припомним събитията от септември 1908 година, които са ясен знак за силната политическа воля на българския народ и неговото желание да гради сам своето бъдеще.
Нека отдадем почит на хилядите, дали живота си в освободителната борба и отвоювали независимостта на нашата Родина. Да си пожелаем да сме достойни наследници на нашите деди, да имаме тяхната мъдрост и далновидност, за да продължим да издигаме авторитета на България, следвайки пътя на изконните български идеали за свобода и независимост.

Честит празник!

Георги Динев

Continue Reading

ГЕРБ

Стефан Апостолов: „Железният мост“ вече е част от миналото на Община Симитли!

Published

on

„Железният мост“ вече е част от миналото на Община Симитли! Днес започна демонтиране на старата компрометирана конструкция, за да направим път на бъдещето и новият модерен европейски мост, който ще свързва кв. „Ораново“ и град Симитли!

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ