Младежки пленер „Творческо плодородие“ ще се състои в Кюстендил

Кюстендил е домакин на Младежки пленер „Творческо плодородие“, съобщи Дима Укалска, началник на отдел „Култура и духовно развитие“.

От днес до 30 септември, деца от Кюстендил, участвали в конкурса „Пролет върху листа“, чиито картини са включени в представителната изложба, ще участват в първото издание на пленера. Пленерът се прави дни преди традиционния празник на плодородието, каза Укалска.

По време на пленера талантливите деца ще рисуват в манастира в село Граница, община Кюстендил, ще работят и в кюстендилските село Шишковци и Драговищица. Картините им ще бъдат подредени в изложба на 30 септември, която ще бъде открита по време на Празника на плодородието.Намерението ни е този пленер да се развие през следващите години, в него да участват победителите от конкурса „Пролет върху листа“ от цялата страна, а не само от Кюстендил, каза Дима Укалска.Над 700 млади художници, от 4 до 12 клас, от цяла България участваха в последното издание на конкурса през тази година.Конкурсът пък е част от празненствата, с които се отбелязва празникът на града – „Кюстендилска пролет“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене