Connect with us

Uncategorized

Добра новина! Днес се проведе първата артроскопска операция на коляно извършена в МБАЛ „Иван Скендеров“ !

Published

on

Днес д-р Лъчезар Захариев се похвали с първата артроскопска операция на коляно извършена в МБАЛ „Иван Скендеров“ . Световна тенденция е операциите да бъдат извършвани с минимален травматизъм за пациента и бързо следоперативно възстановяване.

Отделението по Ортопедия и травматология предлага комплексно лечение при:
Спортни травми и увреждания
Инфекции на опорно-двигателния апарат
Фрактури
Костни деформитети
Ставни увреди (хрущялни дефекти, артроза и др.)
Освен консервативните методи за лечение и традиционните оперативни техники, в Ортопедичното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ се практикува приоритетно артроскопска (безкръвна) хирургия. Този тип безкръвна хирургия е изключително ефективна както за диагностика, така и за лечение на ставните проблеми.
Артроскопски операции, извършвани в МБАЛ „Иван Скендеров“
На глезен
На коляно
На тазобедрена става
На лакет
На рамо
През последните няколко години фокусът в ортопедията се насочва към запазването на собствените стави, колкото е възможно по-дълго (вместо ендопротезиране). За тази цел се използват различни методи (хондропластика, остеотомии, хиалуронова киселина и др.).
Компютърно-асистирана хирургия:
Оперативно лечение на костни деформитети (вродени и придобити след лошо зараснали фрактури) чрез 3D компютърно моделиране;
Селективна остеоиндукция – иновативен хирургичен метод при асептични некрози и фрактури на тазобедрената става, чрез който е възможно да се избегне ендопротезирането на ставата.
МБАЛ „Иван Скендеров“ предлага още специализирана хирургия на ръката при: Щракащ пръст; артрит, Де Кервен; Тендовагинити; Дюпюитренова контрактура; Карпален канал; Кубитален канал; Епикондилити; периартрит на раменната става, Състояния/усложнения след фрактури на горен крайник; Увреждане на нерви и сухожилия – по спешност и за вторично възстановяване; Артроза на палеца; Ганглиони и кисти; Изтръпване на ръката; Вродени малформации на горните крайници при деца от раждането; Акушерска парализа.
На пациентите на МБАЛ „Иван Скендеров“ се осигурява най-модерното обезболяване и анестезия при оперативни намеси.
Отделението по Анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Иван Скендеров“ осигурява двадесет и четири часа безотказна, висококачествена, специализирана, консултативна, амбулаторна и стационарна, планова и спешна медицинска дейност, извършвана от специалисти по Анестезиология и Интензивно лечение.
В МБАЛ „Иван Скендеров“ се прилагат всички съвременни видове упойки: обща интубационна (инхалационна), венозна (краткотрайна, продължителна), регионални упойки (епидурална, спинална) и обезболяване при раждане.
За периоперативно (по време и след операцията) обезболяване при големите операции, екип от анестезиолози извършват високо-технологични и безопасни за пациента ултразвуково навигирани периферни нервни блокади. Това осигурява продължително обезболяване в ранния следоперационен период, което е от съществено значение за заздравяване на раните, лек възстановителен процес и изобщо за комфорта на пациента. При необходимост това обезболяване може да се извърши и за доста продължително време чрез предварително поставен катетър за блокада през специално устройство, което оперираният носи известно време със себе си.
Отделението по Анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Иван Скендеров“ разполага със съвременна апаратура, произведена от световно утвърдени компании, както и с едни от най-добрите специалисти в тази област. Всичко това Ви осигурява най-доброто и безопасно лечение при всяка манипулация и медицинска интервенция.

Uncategorized

Ресторант градина Орбел един път седмично ще храни безплатно Ковид отделенията в МБАЛ “Иван Скендеров”!

Published

on

Стамат ПОПОВ

Стамат ПОПОВ

Пример за милосърдие и благотворителност! Екипът на ресторант – градина Орбел, един път седмично ще храни Ковид отделенията на МБАЛ “Иван Скендеров”. Решението е взето от управлителя Стамат Попов и подкрепено единодушно от целия екип на едно от най – големите и престижни заведения на Гоце Делчев. 

“Започваме от утре. Ще приготвяме за  всички хора, които се борят със заразата, топла, прясна и вукса храна – запазената марка на нашия ресторант. За утре сме планували традицинна неврокопска капама, супи и предястия а за десерт вкусна торта”, сподели специално за информационна агенция www.toppresa.com, управителят на ресторант – градина Орбал господин Попов.

Ръдовоството и целият екип на МБАЛ “Иван Скендеров” от сърце благодарят на “Орбел” за прекрасната инициатива. Лечебното заведение е едно от най – натоварените в страната, а град Гоце Делчев наистина бе ударен от истинска Ковид лавина. В момента в лечебното заведение се лекуват над деветседет човека от опасната инфекция и всяка помощ от този или друг вид е много важна за преодоляване на кризата.

Топ Преса също е благодарна за това което прави екипът на ресторант – градина “Орбел” . Добрината им заслужава да бъде обнароднавана с цел да зарази и други с положителност и благотворителност. Само заедно и единни бързо ще преодолеем кризата!

Блатгодарим Ви, приятели от ОРБЕЛ! 

Continue Reading

Uncategorized

Клюка на седмицата! Бившият кмет на Гърмен Минка Капитанова се стяга за сватба през пролеттта?

Published

on

На пук, че забуби изборите, на пук на пандемии и кризи… бившият кмет на община Гърмен – Минка Капитанова се стряга за един от най – щастливите дни в живота си. 

От отлично осведомени източници Топ Преса разбра, че след дълго търсене, най – сетне влиятелната дама политик е намерила кандидат за нейното сърце. Кой е тайнственият мъж успял да сграбчи чувствата на бившата кметица и настоящ общинскки съветник, за сега източниците ни мълчат. Говори се, че човекът не е от тук, бил заможен а запознанството между двамата станало по интернет.

Близки и роднини на Капитанова от родното и село Дебрен, от известно време говорили за това и шушукали – наляво надясно, че Капитанова казала “Да” на направено предложение от нейния нов любим и на пролет двамата щели да узаконят тайната си връзка със скромно тържество извън района на общината която тя управляваше. Това разбира се щало да се случи, когато мерките срещу Ковид позволят и най – вероятно късна пролет.

Топ ПРЕСА забялаза от известно време че Капитанова наистина е доста активна в профила си в социалната мрежа фейсбук, пише и коментира с различни хора по различни теми в това число и лични неща, така че допуска висок процент достоверност на тази информация.

Каквато и да се истината Топ Преса от сърце желае първо здраве и щастие! Всеки си го чака някъде късмета! 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al