Собственоръчно нарисувани картички от второкласници на Първо ОУ в Гоце Делчев на борда на ракетата „Ню Шепърд“

Собственоръчно нарисувани картички от второкласници на Първо ОУ в Гоце Делчев на борда на ракетата „Ню Шепърд“ на компанията Blue Origin, чакат завръщането им с печата „Летял в Космоса“

 

Вълнуващо е собственоръчно нарисувана картичка да лети в Космоса на борда на ракетата „Ню Шепърд“ на компанията Blue Origin и да си я получиш обратно с печат „Flown to Space“ („Летял в Космоса“).

Учениците от двете групи на ЦОУД – II а, в и II б, в клас, при Първо ОУ СВ. Св. „Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, приеха присърце мисията на „Клуб за бъдещето“ към Музейко. Инициаторите отправят своето предизвикателство с въпроса: „Защо мислите, че Земята има нужда от Космоса?“ – като учениците трябва да опишат или нарисуват идеята си върху картичка. Картичките вече са изпратени на посочения адрес и децата очакват завръщането им с така жадувания печат „Летял в Космоса“.

За тази цел се проведе беседа за неограничените възможности на космическото пространство и какво би осигурило то на Земята. Второкласниците разбраха, че космическите ресурси и енергията са изобилни. Впечатлиха се, че изследвайки Космоса, можем да намалим използването на земните ресурси – слънцето предлага неизчерпаема енергия, а астероидите могат да осигурят метали и вода. На въпроса „Как бихте използвали тези материали, за да помогнете на хората, живеещи в Космоса, както и на тези на Земята?“, учениците решиха да изразят своята идея като нарисуват картичка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене