Скандал! Вандали оставиха без вода Сърница!

Изключително пошла и безотговорна вандалска проява е причината за липсата на водоподаване в голяма част на гр. Сърница в началото на месец септември. След 48 часова денонощна работа на екипите на ВиК Велинград и Общинска администрация Сърница се установи, че повредата на водопровод Шерифова ливада, захранващ ,голяма част от гр. Сърница и предимно кв.Петелци, се дължи на умишленото пускане в една от шахтите на водопровода на два ,платнени колана, завързани по между си, с дължина на всеки по около 30 см.

Същите са успели да достигнат по водопроводните тръби до разклонение, намиращо се в близост до бензиностанции в началото награда, като причинили пълно запушване на тръбата и невъзможност за подаване на вода.

Предвид, че в момента гр. Сърница се намира в летен и туристически сезон, постъпката на лицата, извършили умишленото запушване на водопровода, е повече от осъдителна.

Също така обръщаме внимание, че намирането на мястото на запушването, е изключителен късмет, защото по първоначални прогнози на специалисти, при невъзможност за откриването му в терена извън регулацията на града, трябваше да се пристъпи към разкопаване на голяма част от асфалтовите настилки на улиците, в това число и на новоасфалтирани обекти от тази година.

Поради това при канваме всички, които имат информация за извършването на деянието, да подадат сигнал в общинска
администрация или органите на районно управление на МВР. По своята същност деянието представлява престъпление съгласно Наказателния кодекс и лицата, причинили подобна авария, която би могла да струва изключително големи финансови загуби както за общинската инфраструктура, така и за нашите граждани, следва да понесат пълната сила на българското законодателство за безотговорната си постъпка.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене