Кмета на Сатовча – Арбен Мименов утвърди графика за събиране и транспортиране на отпадъците от селата до регионалното депо в село Барутин, община Доспат

От  14 10. 2020  година  на територията на община Сатовча е в ход Заповед на кмета  на общината Арбен Мименов относно   услугата сметосъбиране и сметоизвозване  за 14-те населени места в община Сатовча .

 

В Заповедта  се включват  всички улици, обществено обслужващи обекти, търговски обекти, бензиностанции, всички имоти на физически и юридически лица, териториите на бившите стопански дворове, както и зоните обхващащи цехове и други предприятия, намиращи се в строителни, регулационни и извън регулационни граници и всички урегулирани поземлени имоти извън урбанизираните територии, както и зони за отдих и вилни зони и други обекти на които са предоставени съдове за смет.

За имотите, намиращи се извън районите, в които общината е организирала събиране и извозване на битови отпадъци се събира такса за ползване на депо за битови отпадъци и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване.

 

  1. Във всички райони на 14-те населени места в община Сатовча, такса „битови отпадъци да се формира от: Такса за сметосъбиране и сметоизвозване.

Такса за поддържането на депата и обезвреждане на битовите отпадъци.

Такса за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване.

 

Вида на извършваните услуги според Заповедта на кмета Арбен Мименов са следните:

Сметосъбиране на битовите отпадъци и транспортирането им до регионално депо за твърди битови отпадъци.

Почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковете и другите територии от населените места, предназначени за обществено ползване.

 

Заповедта определя и  сметоизвозване е минимум 4 пъти месечно за кофа тип „МЕВА”и контейнер тип „БОБЪР” по населени места , при спазване на следния график.

  1. Понеделник: – с. Боголин, част от с. Вълкосел; – с. Жижево, част от с. Кочан.
  2. Вторник: – част от с. Вълкосел, с. Туховища, част от с. Кочан.
  3. Сряда: – с. Годешево, част от с. Слащен, част от с. Кочан.
  4. Четвъртък: част от с. Сатовча, част от с. Слащен, с. Фъргово.
  5. Петък: – с. Ваклиново, с. Осина, с. Долен, с. Крибул, с. Плетена.

 

Отговорни лица по спазване на графика и всички съпътващи  условия е  Звеното към Общинска администрация – Сатовча, което организира и извършва дейностите по събиране и транспортиране на битови отпадъци .

  1. Задължават се кметовете по населени места в Община Сатовча да следят за спазването на точка ІІІ от настоящата заповед и контролират работата на сметосъбиращите автомобили по квартали, улици и територии за обществено ползване и да представят месечните протоколи до първо число на следващия месец за съответното населено място, а за село Сатовча това задължение е на Директора дирекция ПООСГРАОА, гл. експерт „Земеделие и гори” при ОбА Сатовча – Илхан Карагьозов.

Контрола по цялстното изпълнение на настоящата заповед се възлага също на Илхан Карагьозов – Директор дирекция ПООСГРАОА и гл. експерт „Земеделие и гори” към Общинска администрация Сатовча

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене