Connect with us

Новини

Полукметът Томов бърза да изпълни поети ангажименти? Асфалтира улицата на зам. кмета Василиса Прекрасна с парите на благоевградчани

Published

on

С парите за закърпване на градските улици община Благоевград асфалтира цялата улица на зам. кметицата по културата Василиса Павлова.

Става въпрос за водещата до сградата на Математическата и Езиковата гимназия ул. „Димитър Полянов“, където е и апартаментът на инж. Павлова.

Сигналът бе подаден от благоевградчани, които от години се молят да се запълнят дупките пред техните домове, но пари все не достигат.

Проучване на „Струма“ потвърди, че улицата е асфалтирана от край до край преди не повече от 2 седмици. В момента не са оправени само тротоарите, но свикналите на битови несгоди благоевградчани видимо са „повикали неволята“, защото сами са започнали да редят плочките пред входните врати.

От община Благоевград не отрекоха, че улицата е асфалтирана с парите за кърпежите – 179 600 лв., които фирма „Пиринстройинженеринг“ получи, за да поддържа благоевградските улици в продължение на 1 година.

„На улицата допреди 2-3 месеца е работила ВиК, която е сменяла водопровода – обясниха от пресцентъра на общината. – След тях цялата улица останала прокопана и потънала в прах, което е сериозна предпоставка за ПТП-та.

След жалба на живеещите от общината са ходили на оглед, защото „Д. Полянов“ бе включена в списъка за закърпване, и са предценили, че икономически по – изгодно е да се асфалтира цялата улица, вместо да се попълват дупки.

А частта, от която ВиК е трябвало да си оправи, ще им бъде фактурирана. За съжаление общината не отговаря за тротоарите – те са изцяло задължение на водното дружество“.

Факт е, че ул. „Димитър Полянов“ бе една от многото разбити улици в Благоевград и преди няколко години обитателите ѝ дори организираха истински църковен ритуал – с поп, менче, питка и т.н., с който осветиха поредната закърпена дупка.

Щеше ли обаче да се стигне до цялостното ѝ асфалтиране, и то за сметка на останалите, също в дупки улици, ако на нея не живееше зам. кметицата на Благоевград, остава открит въпрос.

В социалните мрежи благоевградчани качват снимки на дупки по улиците, в които трошат краката и колите си. Пресен пример е ул. „Стефан Караджа“ зад Второ ОУ, непосредствено до Млечната кухня, която от няколко години плаче за цялостен ремонт. Същото е положението на улиците до стадиона.

Тази година на сесията през месец май общинският съветник д-р Владимир Таковски постави остро въпроса за осеяните и с кратери благоевградски улици, и настоя да знае до кога областният център ще прилича на лунен пейзаж.

Измориха се да се молят за асфалтиране и ромите в Благоевград, които преди няколко месеца направиха показно и с няколко торби цимент и половин ден работа успяха да приведат ул. „Детелина“ в що–годе приличен вид.

Източник: в. „Струма“

Новини

BILLA България откри своя първи магазин в Дупница

Published

on

Отвори врати първият магазин на BILLA в град Дупница. Обектът се намира в модерния търговски парк Retail Park Дупница и се простира върху 785 кв. м. търговска площ. „Щастливи сме, че откриваме първия си магазин в Дупница. В него нашите клиенти ще открият богат асортимент от разнообразни предложения.

Вярваме, че потребителите ще се възползват с удоволствие от предоставената възможност за приятно пазаруване, тъкмо в момент, в който наближават най-светлите празници в календара“, сподели Норберт Мисбрандт, управител на BILLA България.

Правейки тази важна стъпка, BILLA България открива 36 нови работни места в града за служители, които се присъединяват към екипите, наброяващи повече от 4500 души на територията на цялата страна. Инвестицията в обекта е на стойност 1,5 млн. лева.

Кметът на Дупница инж.Методи Чимев, зам.кметът Крум Милев бяха официални гости на откриването. Отец Георги Паликарски отслужи водосвет за здраве и късмет, след което бе официално прерязана лентата на търговския магазин.

Continue Reading

Новини

И полицаите от Благоевград се включиха в националния протест

Published

on

Протестът се проведе в двора на Второ районно управление

И полицаите от Благоевград се включиха в националния протест, който се проведе днес в столицата.

Служителите на реда се събраха пред Народното събрание с искане за увеличение на заплатите им с 30%.

В Благоевград протестът започна в 13.00 часа в двора на Второ районно управление.

Служителите от Областната дирекция на полицията изразиха своята солидарност с исканията на колегите си в столицата, като включиха светлините и сирените на служебните си автомобили.

“Ние също сме на първа линия и затова не сме съгласни на предложението за увеличение на заплатите ни с едва 15%”, заяви синдикалният лидер към ОДМВР-Благоевград, Илия Велев. Той допълни, че самият той е преболедувал от COVID-19.

След краткия символичен протест, полицаите се върнаха към изпълнение на служебните си задължения.

На 25 ноември депутатите одобриха ръста на заплатите в системата на МВР. От 1 януари 2021 г. трудовите възнаграждения на полицаи и пожарникари ще нараснат с 15%, реши парламентарното мнозинство, одобрявайки окончателните текстове за парите в МВР в проектозакона за държавния бюджет за догодина.

За да покрият разходите по увеличение на заплатите, по бюджета на МВР ще постъпят допълнително 77,5 млн. лева. От най-големия синдикат във вътрешното министерство продължават да са недоволни от повишението, настоявайки то да бъде с 30%, каквото се предвижда в някои звена на държавната администрация.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al