Connect with us

Крими

Разложанин арестуван за сводничество, полицаите го спипали, докато прибира заработеното от млада банскалийка

Published

on

57-годишен мъж от Разлог е задържан от полицията в Банско за сводничество. Васил Георгиев е спипан, докато взема заработеното от млада жена от Банско, която вербувал за проститутка и й намирал клиенти. При личен обиск на задържания и обиск на жилището, което обитава, е открита солидна сума пари. За случаят е уведомена и прокуратурата.

Васил Георгиев е от ромски произход и живее в ромската махала в Разлог. Местни споделят, че се занимава със сводничество от години и дори е изправян пред съда с обвинение за склоняване към проституция, но по време на делата жените са отричали да са принуждавани. Запознати споделят още, че обикновено жриците извършват платени сексуални услуги доброволно, това е твърдението им и пред магистратите, което гарантира по-леко наказание за Георгиев, ако бъде изправен пред съда.

Стратегията на Георгиев е да спечели доверието им. Първоначално излизат заедно, забавляват се и той им подхвърля идеята, че могат лесно да изкарат достатъчно пари.

В ромската махала в Разлог всички са запознати с какво се занимава съкварталецът им, но не са склонни да коментират открито. Споделят, че е музикант, а преди няколко месеца е заминал за Австрия. Дори не са разбрали, че Георгиев се е прибрал в България.

Вчера мъжът е разпитан в РУ – Банско. Предстои да стане ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

ИВА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

Крими

Потвърдена е мярката за неотклонение „задържане под стража“, наложена на обвиняемата за двойното убийство на малолетните си деца в гр. Сандански

Published

on

Днес, 26.11.2020 г., съдебен състав на Софийски апелативен съд е разгледал жалбата на обвиняемата К.Д. за изменение на мярката й за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Тридесет и две годишната жена е била привлечена към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград за тежко престъпление, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца.

Съдът е приел доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура, касаещи обоснованото предположение за авторството на престъпното деяние. На този етап от досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за това, че на 19.11.2020 г. в жилище на ул. „Скопие“ в гр. Сандански обвиняемата Д. е умъртвила двете си малолетни деца. С оглед тежестта на престъплението, в което е обвинена, и лабилното й психическо състояние, е налице реална опасност тя да извърши престъпление. Това налага да й бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

С определение на съда жалбата на обвиняемата К.Д. е оставена без уважение, с което наложената й мярка за неотклонение „задържане под стража“ е потвърдена от въззивната инстанция.

Continue Reading

Крими

Потвърдиха мярката за неотклонение „задържане под стража“, наложена на обвиняемата за двойното убийство на малолетните си деца в гр. Сандански

Published

on

Днес, съдебен състав на Софийски апелативен съд е разгледал жалбата на обвиняемата Кристина Д. за изменение на мярката й за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.

Тридесет и две годишната жена е била привлечена към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца.

Съдът е приел доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура, касаещи обоснованото предположение за авторството на престъпното деяние и решението е че тя остава в ареста . На този етап от досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за това, че на 19.11.2020 г., в жилище на ул. „Скопие“ в гр. Сандански, обвиняемата Д. умъртвила двете си малолетни деца. С оглед тежестта на престъплението, в което е обвинена, и лабилното й психическо състояние е налице реална опасност тя да извърши престъпление. Това налага да й бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

С определение на съда жалбата на обвиняемата Кристина Д. е оставена без уважение, с което наложената й мярка за неотклонение „задържане под стража“ е потвърдена от въззивната инстанция.

 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al