Connect with us

Таблоид

УСМИХНАТАТА БОГОРОДИЦА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ПАЗИ ОТ ОБИРИ!

Published

on

Святото изображение ще помогне за градежа на църквата, вярват местни хора

 

Чудотворната икона дойде от Йерусалим в Гоце Делчев

 

Единствената икона, на която Божията майка е усмихната, вече е в България.
Копие на чудотворното свето изображение на Витлеемската Света Богородица е осветено и поставено в църквата “Рождество Христово” в Гоце Делчев. Храмът се строи вече повече от две десетилетия и местните миряни вярват, че пристигането на чудотворната икона ще помогне за завършването на светата обител. Първоначално жители на Гоце Делчев и региона планират да направят малък параклис, но с времето се вдъхновяват на вдигнат църква, която ще е най-голямата в околията.
Святото изображение е изработено в Израел и е осветено в храм “Възкресение Христово” в Йерусалим и базиликата “Рождество Христово” във Витлеем. Счита се, че иконата пази хората да бъдат обирани и има силата да закриля дома от беди. Силните и чисти молитви към нея помагат и за зачеване. Сега се разчита на нея и да дава сили на работниците да завършат градежа.
Оригиналът на чудотворната Витлеемската Света Богородица се намира в храма “Рождество Хриистово” във Витлеем. Това е един от най-старите християнски храмове, построен е около 330 г., по заповед на царица Елена – майката на император Константин Велики. Той е вдигнат на мястото на пещерата, в която се ражда Христос. На входа на храма са изобразени влъхвите. Народните предания сочат, че през VI век, когато персите завладяват града, те виждат влъхвите на входа и не посмяват да разрушат храма. Така този храм е единственият на планетата ни, в който богослужението не спира от IV век до днес.
“Нека молим Света Богородица за нейната милост и да ни пази винаги под нейния покров”, заяви Неврокопският митрополит Серафим.

Таблоид

Кая избира между Василев и Хаджихристев на финала на „Откраднат живот“

Published

on

Съдбоносен избор очаква сестра Кая Райкова (Неда Спасова) в последните епизоди от настоящия 10-и сезон на „Откраднат живот“.

След като сърцето й я водеше ту към доктор Хаджихристев, ту към доктор Василев през епизодите, преминаващи под надслова „Антитела“, тази седмица тя трябва да реши с кого от тях иска да има връзка.

Доктор Чилингирова пък ще предприеме една от най-смелите стъпки в своя житейски и професионален опит. Нора ще заложи на карта всичко, което притежава, твърдо решена да спаси един човешки живот. В трите оставащи епизода от сезона зрителите ще разберат и дали тя ще успее да се измъкне от пагубните отношения с Фотев.

“Откраднат живот” ще излъчи последния епизод от “Антитела” този четвъртък (3 декември). Противно на спекулациите, че с това ще бъде обявен и край на целия сериал, екипът на продукцията вече е започнал работа и по 11-и сезон. „Нашата работа е да заснемем епизоди, не се ангажирам със срок кога ще бъде излъчено, не сме определили финал. Може да има сезон 11, 12 или 13″, коментира неотдавна Евтим Милошев.

Continue Reading

Таблоид

Дама от Гоце Делчев с инвестиционно предложение за „Изграждане на цех за производство на готови храни“

Published

on

На основание чл. 4, ал. 2 (изм и доп ДВ бр.3/05.01.2018г.) от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда, * Община Гоце Делчев, осигурява обществен достъп до уведомление за инвестиционно предложение за “Изграждане на „Цех за производство на готови храни“ в сграда с идентификатор 17395.135.9.1 по одобрени кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Гоце Делчев, Община Гоце Делчев, обл. Благоевград“ с Възложител: „Мамма Миа 73“ ЕООД.

Управител на дружеството е Мариана Алексова със седалище  на  дружеството ул. Охрид №9 . Инвестиционното предложение е за  изменение на дейности и предвижда да се реализира в сграда в сграда с идентификатор 17395.135.9.1 по одобрени кадастрална карта и кадастрални регистри на гр. Гоце Делчев. Въпросната сграда в имот, представляващ урбанизирана територия с начин на трайно ползване „За друг вид производствен складов обект „ Имонън е с площ 4002 кв.м. а сградата предмет на ивестиционното предложение – 401 кв. м.

Според предложението се предвижда сградата да бъде преустроена в цех за производство на готови храни ,като се обособят  съответните зони за осигуряване на работния цикъл.

С инвестиционното си предложение ,възложителя предвижда да кандидатства за финансиране по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 .

Според  инвестиционното  предложение , в цеха ще се произвеждат  ястия от месо със зеленчуци : месо с грах, месо със зрял фасул, кюфтета с доматен сос и др. Всеки ден ще се произвежда един продукт  и ще се консервира по строго регламентирана  технология  за производство на консервирани ястия в буркани от 580 гр. и в картонени  тарелки по  600 гр.

Инвестиционното  предложение е свързано с кандидатстване  по Програма за развитие на селските райони 2014- 2020 г. мярка 3-6.4“Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ на МИГ –Гоце Делчев-Гърмен- Хаджидимово.

 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al