Connect with us

Бизнес

Продукти на „ВЕГАМЕЙЗ“ завладяха любителите на здравословното хранене

Published

on

„ВЕГАМЕЙЗ“ ООД е създадена през 2020 г. и поема специализираното производство и търговия с веган продукти на развойната и консултантска компания „ГАПС“ ЕООД. Предприятието, намиращо се в гр.Симитли, обл. Благоевград е регистрирано съгласно изискванията на Закона за храните, разработена и внедрена е Система за управление на безопасността и качеството на храните в съответствие с принципите на НАССР.

„ВЕГАМЕЙЗ“ ООД произвежда кулинарни веган заготовки, предназначени за консумация след допълнителна термична преработка.

Веган бургерите ни (vegan burger patties) са замразени продукти със срок на годност 6 или 12 месеца в зависимост от използваната опаковка. Предназначени са за изпичане на грил (гладка или оребрена грил-плоча) или тиган, като не се изисква предварително размразяване. При нагрята плоча, термичната обработка отнема 7-9 минути. Съдържат ограничен брой добавки и са без консерванти. Продуктите са 100% веган, keto-friendly. Използваните суровини не са произведени от генетично модифицирани култури.

Произвеждат се в две групи – на соева и на грахова основа, като видовете във всяка група са идентични: класик (аромат на опушено телешко с магданоз), рустик (аромат на бекон с кромид-лук), чили (подлютен с аромат на телешко), спайси (аромат на бекон с хрян) и чеди (с включен веган чедер). Така на практика производственото портфолиото към момента се състои от 10 продукта. Решението да се предлагат едновременно продукти на соева и грахова основа е взето на база потребителско търсене и собствено ноу-хау за производството им.

На българския пазар се предлагат веган заготовки с произход САЩ и ЕС. Самостоятелните тестове, които проведохме, демонстрират предпочитания на потенциалните клиенти (вегани и невегани) към нашите продукти (70% V-burger, 20% бургери от САЩ, 10% ЕС/друг български), без да се взема под внимание продажната цена на аналозите. При последвалите интервюта, дегустиращите изтъкват добре балансираните аромати, разнообразните вкусове, сочност и усещане за консумация на месо като основни предимства.  Определените продажни цени са значително по-ниски от тези на аналозите.

При годишен ръст на пазара на веган продукти с над 40%, сме убедени, че заготовките на „ВЕГАМЕЙЗ“ ООД ще се окажат предпочитан избор за голям дял от консуматорите.

Защо продуктите ни са замразени?

Много често, през последните два месеца, ни беше задаван този въпрос. При това не само от хора, потенциални клиенти или вече опитали от тях, но и от търговци от някои големи вериги и дистрибутори.

Има доста дискусии около трудностите/предимствата при търговията със замразени храни. Но от гледна точка на клиента не мислим, че те са интересни. Разбираме, обаче, че притесненията на консуматорите са по-скоро провокирани от редица медийни изяви на нутриционисти и именити готвачи. Ето защо предпочитаме да изясним нашата гледна точка, както и идеята, на базата на която сме взели това решение.

На първо място – веригата на доставка. Колкото и да се опитваме да я скъсим, съвременната търговия предполага наличието не само на междинни звена, но и на големи разстояния между производителя и потребителя. Това изисква използването на определени методи за удължаване на срока на годност на продукта или относителното му “консервиране” между етапите на производствена готовност и приготвяне за консумация. Един от най-древните методи е консервиране чрез студ. Заедно с консервирането чрез изсушаване, те са прилагани от стотици поколения достатъчно успешно и надеждно. Естествено със своите ограничения. Термичната консервация е неприложима за продуктите ни; консервирането чрез йонизиращи лъчения категорично е далече от концепцията ни… И остана възможността да консервираме чрез добавка на химически средства. В този момент си зададохме въпроса: искаме ли да произвеждаме поредния хранителен продукт с консерванти?

Отговорът ни е пред Вас. V-бургерите на VegAmaze не съдържат консерванти.

На второ място – кога замразяването променя значително характеристиките на дадена храна? Може би е удачно да разделим храните на относително “живи” и “преработени”. Или по скоро на такива, при които структурата на първичните суровини, от които са направени е запазена до известна степен и храни, които се произвеждат от значително преработени суровини. При първите, промените при замразяване са дискусионни по-скоро заради избраните методи за прилагане на студа. Все пак е добре да припомним, че криоконсервиране на клетки, тъкани и ембриони е утвърден и единствен метод за съхраняването им за продължителни периоди, без това да води до промяна на каквото и да е ниво. Ето защо при наличие на необходимото оборудване и спазване на ключови правила при замразяване, съхранение и размразяване – повечето бързо замразени храни не се отличават значително от свежите. При вторите (храни, произведени от преработени суровини), дори и по-бавното замразяване не води до съществени качествени промени, а що се касае за безопасността им – ниските температури я обезпечават категорично.

Но ние продължаваме още по-далеч – производствените методи и технологии, които разработихме, дават възможност за изключително лесно приготвяне на V-бургерите без да е необходимо предварително размразяване. Даже препоръчваме такова да не се прави. Всичко това дава възможност за бързото им приготвяне, като просто се извадят от фризера и поставят директно на леко намазнената и сгорещена повърхност на грила или тигана. Обърнете след 3-4 минути, продължете с изпичането още толкова. За детайли, свързани с разпределение и проникване на температурата, микробиологична безопасност, освобождаване на мазнина и аромати, сочност – ние вече сме помислили.

Удиви се на продуктите ни!

Търсете продукти на „ВЕГАМЕЙЗ“ ООД в супермаркет „СТОМИ“

www.facebook.com/SupermarketStomi

 

Бизнес

Хотел Роял СПА Велинград намалява цените с 20%

Published

on

Четиризвездният хотел „Роял СПА Велинград“ намалява с 20% цените за настаняване, ресторанта и лоби бара и с 40% на спа процедурите, съобщиха от комплекса. Мениджърите отбелязват, че залагат на хигиената, която винаги е била на изключително високо ниво. В момента се спазват всички противоепидемиологични мерки, като почистването и дезинфекцията се извършват със средства надвишаващи в пъти възможностите, които можем да си позволим в домакинствата си. В хотела се използват най-висок клас почистващи и дезинфекциращи препарати, както и UVлампи, а помещенията ежедневно се озонират, обясниха от комплекса.

В тази връзка хотел „Роял СПА Велинград“ спокойно може да каже, че предлага комфорта, уюта и сигурността на дома, но  съчетан с много  възможности за приятно, ползотворно и здравословно прекарване на вашето време. Тук ще можете да извлечете всички ползи за вашето здраве от минералната вода и спа съоръженията в най-големия СПА център в страната. В менюто се използват пресни продукти от български производители, което е гаранция за тяхното качество. Храната е съобразена със сезона и нуждите, които тялото ни има в този период, за да бъде здраво и енергично.

Хотел „Роял СПА Велинград“ е разположен в сърцето на Родопите, в близост до езерото Клептуза и множество екопътеки. Това дава възможност за посещение на красиви кътчета сред природата и прекарване на времето на открито. Отличната интернет връзка позволява дори да пренесете хоум офиса си в хотела и да съчетаете работата и почивката, обясниха от комплекса.

„Роял СПА Велинград“ е създаден с изискан дизайн и разполага с 56 стандартни, 46 луксозни стаи, 9 апартамента и 2 ВИП апартамента. На разположение на всеки гост е уютен лоби бар, ресторант, пура бар, лятна градина, фризьорски и козметичен салон, магазин, конферентна зала, игрален салон, билярдна зала, детски кът и електронни игри за деца. Хотелът предлага най-големият и модерен СПА център в България, както и фитнес с най-висок клас оборудване.

Спа центърът е разположен на 4000 кв .м. с детски басейни, шокови басейни, термални външни басейни, голям вътрешен басейн, голям външен басейн и три джакузита, финландска сауна, хималайска сауна, инфрачервена сауна, панорамна сауна, аромо парна баня, панорамна парна баня, хамам, римска баня, руска баня, лакониум, масажни студия, релакс зона и термо зона.

Мирослав Иванов

Continue Reading

Бизнес

Делчево в очакване на 200 гости от цяла България за Нова година въпреки пандемията

Published

on

Гоцеделчевското село Делчево отново се оказа любима дестинация за новогодишните празници на хора от цялата страна. Въпреки епидемията от коронавирус и страха от опасния вирус. Вече са резервирани всички 200 легла в курортното селище от българи от различни краища на България. Местните жители – около 30 души, почти всички баби и дядовци, се молят само да не бъдат въведени още по-крути мерки срещу „пустия му ковид”, с които да се затворят и къщите за гости. За да могат и те покрай гостите си да забравят поне за няколко дни за вируса, да загърбят собствените си страхове и да се повеселят от душа и сърце на Нова година. Делчево ще посрещне празнуващите и с чисто нова улица, която минава точно под църквата „Света Богородица”. Тя е покрита с калдъръм, за да се запази автентичността на целия архитектурен облик на селото.

„Знаем как да посрещнем туристите, няма да се изложим. Напливът за Нова година е огромен. Вече отказваме на редовни клиенти, защото всичко е пълно. Лощото е, че в момента са затворени четирите механи тук. Дано след 21-ви декември ги отворят, за да може и там гостите ни да опитат от нашите местни специалитети”, заяви кметският наместник на Делчево – Иван Панайотов.

В населеното място в последните десетина години се вдигнаха много модерни къщи – не само нови, но и се ремонтираха стари постройки. Наемите на жилищата, които разполагат с всички необходими удобства, вървят различно. Средно нощувката е между 20 и 25 лева.
Къщи за 10-12 души струват между 200 и 300 лева на вечер. Има и по-малки къщи – за 6-8 души, в които наемът излиза около 140-150 лева.

Местните хора не крият, че са изплашени от върлуващата в страната ни епидемия от коронавирус. Затова спазват мерките за безопасност. Още повече, че почти цялото местно население е съставено от пенсионери, които са в рисковата група. Те гарантират, че и по новогодишните празници ще бъдат стриктни, за да предпазят и себе си, и гостите си от коронавируса. „Не ни ли затворят, то е сигурно, че ще осигурим незабравими празнични дни за нашите многобройни гости”, твърдят делчовалии.

ilindenpres.bg

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al