Победа за кмета на Струмяни за много важен проект!

Представителят на ЕК и участниците в Комитета за наблюдение подкрепиха реализирането на стратегическия проект за изграждане на граничния пропускателен пункт Клепало-Берово между Република България и Република Северна Македония. По този начин ще има пряка връзка на община Струмяни с община Берово от другата страна на граничната бразда. Това съобщи в профила си във Фейсбук кметът на родната община – Емил Илиев.

Индикативната стойност на проекта е около 4 млн. евро принос от Европейския съюз, който ще бъде допълнен от национално съфинансиране. Със средствата ще бъде изграден липсващият пътен участък до границата, както и съоръженията, необходими за пункта.

От страна на република Северна Македония се предвижда рехабилитация на готовите трасета и модернизация на изградените гранични съоръжения. През последните няколко години страната ни е обновила повече от 21 км пътища, водещи към пункта, като остава да бъдат изградени още около 8,8 км. Очаква се още през 2021 г. да започне проектирането за последния неремонтиран пътен участък.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене