Стоян Стоев: Всяка среща за бъдещето на региона ни трябва да започва и свършва с темата за земеделието и туризма

Подкрепа на земеделците и животновъдите е основен приоритет. В следващите години трябва да работим както за повишаване на подкрепата към производителите, така и за насърчаване на местното производство. Това подчерта Стоян Стоев, кандидат за народен представител от ПП „ГЕРБ“. Днес той се срещна с производители и собственици на оранжерийни стопанства в община Сандански.

„Основен проблем, който срещат производителите е достъпът до пазара“, коментира Стоян Стоев. По думите му е нужно да се положат усилия за създаване на регионален етикет. „Нашият регион има уникални дадености. Стотиците оранжерии ни дават шанс да се позиционираме по напълно нов начин на българския и регионалния пазар“, допълни той и се ангажира, че това е основен приоритет, по който ще работи в следващите четири години.

Близо 880 млн. евро са предвидени за България по Общата селскостопанска политика в Европейския съюз в рамките на двегодишния преходен период 2021-2022 г. От тях 200 млн. евро са по плана на възстановяване от COVID-19. „Трябва ефективно да използваме тези механизми. Планирането на адекватните мерки започва именно тук – на полето, за да чуем реалните нужди на хората“, категоричен бе Стоян Стоев. По време на срещите стана ясно, че пандемията е пренаредила и търсенето в региона, и е поставила нови предизвикателства пред производителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене